Hlavní navigace

Praha je šestnáctá v celosvětovém žebříčku měst vhodných pro outsourcing

19. 2. 2014

Sdílet

 Autor: © iNNOCENt - Fotolia.com
Sdružení ABSL (Association of Business Service Leaders) zveřejnilo žebříček Top 100 nejvhodnějších destinací pro outsourcing pro rok 2014 společnosti Tholons, ve kterém se na předních příčkách umístila i dvě největší města ČR. Praha obsadila 16. pozici ze sta, Brno se vešlo do první třicítky a získalo 29. místo. Obě česká města si oproti loňsku polepšila o jednu příčku.

Stejně jako v roce 2013, i letos se na prvním místě umístilo Bangalore ležící v Indii. Na zbylých pomyslných stupních vítězů skončila filipínská Manila a indická Bombaj. Z více než dvaceti evropských metropolí, jež se v přehledu nacházejí, se do první dvacítky dostaly tři z nich. Kromě Prahy se vysoko umístili například Krakov (9. místo) a Dublin (10. místo). Hlavní město České republiky je tedy ve srovnání s evropskými městy na 3. pozici, moravská metropole je v evropském žebříčku pátá.

 

Ostrava je černý kůň

Ota Kulhánek, předseda výboru ABSL, k tomu uvedl: „Umístění předních českých destinací v první třicítce celosvětového žebříčku měst vhodných jako cíl outsourcingu nasvědčuje tomu, že Česká republika si trvale zlepšuje svou pozici v očích investorů. Z pohledu sdružení ABSL bude výzvou zlepšit pozici dalších center sektoru BPO a SSC, například Ostravy. Ta je již dnes s podílem 12 procent tuzemského sektoru sdílených služeb významným hráčem v mezinárodní soutěži o investice.“ Společnost Tholons sestavuje přehled Top 100 nejvhodnějších destinací pro outsourcing každý rok. Od roku 2006, kdy byla společnost založena, je tvorba tohoto přehled jednou z jejích stěžejních činností.

 

 

 

 

 

Byl pro vás článek přínosný?