Hlavní navigace

Právě vyšla příloha TOP 100 ICT společností v České republice

27. 6. 2022

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Letos vychází příloha TOP 100 ICT společností v České republice už po šestadvacáté. Stejně jako v letech minulých jsme připravili tabulku přihlášených společností dle jejich obratu v roce minulém.

Anketa TOP 100 není soutěží, ale přehledem, jež mapuje ICT trh v České republice. Je založena na sběru údajů z dotazníků, které přihlášené firmy samy aktivně vyplnily. Pro uveřejnění společnosti v hlavním seznamu TOP 100 je hlavním kritériem její obrat za minulý rok. Ovšem ne všechny firmy mohou zveřejňovat své tržby připadající na Českou republiku, neboť toto kritérium není pro záběr jejich činnosti relevantní. Přesto tyto firmy najdete v druhé tabulce nezařazených. Abychom vám usnadnili vyhledávání firem podle jejich jména, připravili jsme i třetí tabulku, tedy index firem, kde jsou jednotlivé firmy seřazeny podle abecedy. Tím se usnadní vyhledávání jednotlivých společností v hlavní tabulce.

Přehled trhu ICT technologií v České republice

Součástí ročenky, jak bývá zvykem, ale jsou jistě zajímavá témata, která jsme připravili s partnery ročenky, společnostmi IDC a Gartner. IDC pro nás přepravila analýzu stavu trhu a jeho kompletní přehled. Dozvíte se tedy o výpočetní technice, mobilních telefonech, 5G sítích, o tiskových řešeních a kybernetické bezpečnosti. Součástí rozsáhlého článku pak je pohled na český trh v kostce.

Kybernetická bezpečnost v roce 2022

Společnost Gartner ve svém článku nabízí pohled na hlavní trendy kybernetické bezpečnosti pro tento rok. Podrobně jsou rozebrány aktuální hrozby na trhu a top trebdy v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Sedm hlavních rizikových oblastí do roku 2025

Tento článek ideově navazuje na předchozí a rozebírá sedm nejhlavnějších rizik, se kterými se mohou firmy setkávat s predikcí na příští léta.

Hlavní partneři TOP 100

Součástí každého vydání TOP 100 je prezentace partnerů, kteří se podíleli na vydání ročenky. Je určitě zajímavé zjistit, s jakými problémy se během loňského roku a počátkem letošního setkávali a jak je řešili. Může to být i návod, jak k určitým problémům přistupovat ä řešit je i ve vaší společnosti.

Jak příští rok

Pokud se budete chtít zúčastnit ankety TOP 100, od března budete mít na stránkách CIO Worldu, CFO Worldu i dalších partnerských médií skupiny Internet Info DG návod, jak registrovat svou firmu do databáze spolupracujících firem a jak následně vyplnit dotazník pro TOP 100. Budeme se snažit zadávání údajů zjednodušit, tak, aby bylo pro vás, jako zadavatele, příjemnější a přehlednější.

Účast v žebříčku je otevřena všem subjektům, podnikajícím o oblasti ICT v České republice a účast v anketě TOP 100 je bezplatná! Rozhodujícím údajem pro umístění společnosti v žebříčku, znovu opakujeme, je údaj o obratu společnosti za loňský (v tomto případě tento) rok. A připomínáme i to, že k uvedení firmy v TOP 100 je nutné se přihlásit a vyplnit dotazník. Pokud se tedy neregistrujete a neposkytnete nám potřebné údaje, nemůžete být v tabulce umístěni a není v našich silách získávat informace jiným způsobem. Za zadaná data odpovídá ten, kdo je do databáze zavedl.

Pokusíme se v maximální možné míře připomínat spuštění zadávání i další potřebné údaje spojené se sběrem dat, abyste svoji společnost pak mohli vidět v dalším ročníku TOP 100.

Pokud byste chtěli ročenku TOP 100 získat, obraťte se na paní Kristinu Martinů (kristina.martinu@iinfo.cz), se kterou můžete domluvit zaslání ročenky v tištěné podobě (pro ty, kdo nejsou partnery ročenky a nepřihlásili se do TOP 100 pro rok 2022). Partneři a přihlášené firmy pak mohou od ní získat PDF TOP 100.

Byl pro vás článek přínosný?