Hlavní navigace

Příjem žádostí o dotace EU odložen, stále máte šanci

15. 2. 2012

Sdílet

Ministerstvo průmyslu a obchodu odložilo příjem registračních žádostí do programů EU Nemovitosti a Rozvoj kvůli technickým problémům se systémem eAccount.

Program Rozvoj, který je určen na podporu nákupu nových výrobních strojů a technologií pro malé střední podniky, by měl být pro příjem registračních žádostí otevřen v nejbližších týdnech, přesný termín však zatím není znám.

U programu Nemovitosti měl původně probíhat příjem registračních žádostí od 1. března 2012, nicméně byl taktéž z rozhodnutí řídicího orgánu odložen. O přesných termínech budou žadatelé včas informováni. Z programu Nemovitosti mohou žádat podniky všech velikostí o dotace na rekonstrukce výrobních hal, center strategických služeb či technologických center.

Všem zájemcům o dotace na podnikání, kteří chtějí využít některý z uvedených dotačních titulů, se doporučuje připravit si projekt s předstihem. I přes odsunutí termínu příjmu žádostí by neměli s potřebnými přípravami příliš otálet. Oba programy patří mezi nejžádanější dotační tituly vůbec a dá se předpokládat, že příjem žádostí bude kvůli přetlaku žadatelů ukončen předčasně, a to v řádu maximálně několika dnů.

Aktuální informace naleznete na webových stránkách www.enovation.cz.

 

Zdroj: eNovation

Byl pro vás článek přínosný?