Hlavní navigace

Rodinná firma EMCO vsadila na ERP pro výrobní firmy v cloudu

Sdílet

 Autor: Minerva ČR
Na konci roku 2020 podepsala společnost EMCO smlouvu na dodávku ERP řešení QAD v cloudu. Rodinná firma EMCO byla založena v roce 1990. Produkuje zejména ovesné cereálie jako například mysli, sušenky, ovesné kaše nebo tyčinky, ale v sortimentu najdete i výrobky zahraničních renomovaných výrobců.

Společnost EMCO se prozíravě rozhodla pro investici do moderního provozu ERP systému v cloudu. V současné on-line době se trend cloudu stává realitou i v konzervativnějších oborech jakým je zpracovatelský průmysl. V průběhu roku 2020 probíhal náročný výběr ERP systému, který vyhrála společnost Minerva Česká republika s podnikovým informačním systémem QAD v cloudu.

EMCO požadovalo od dodavatele dodávku systému v termínu, specifikované kvalitě a přínos v podobě rozvoje svého know-how. ERP QAD bude pokrývat všechny klíčové podnikové procesy pro téměř 200 uživatelů.

Zásadním požadavkem projektu je připravit se a umožnit růst společnosti EMCO. Projekt řeší zefektivní činnosti koncových uživatelů, automatizaci a pokročilé řízení procesů plánování, nákupu, výroby, logistiky a prodeje, co nejvíce zjednodušit a automatizovat sběr dat a jejich zpracování. Dalším důležitým cílem pro firmu EMCO je možnost implementace změn dle aktuální strategie společnosti po celou dobu životnosti ERP systému. V projektu se počítá se sjednocením postupů a jejich centralizací. Není opomenuta potřeba dostupnosti informací ze systému pro podporu řízení.

„Mezi naše výhody patří vysoká flexibilita a možnost vycházet vstříc různým požadavkům zákazníků. Jedním z hlavních cílů implementace nového ERP systému je proto automatizace procesů vytěžování prodejních dat, forecastingu a plánování výroby. Zatímco nyní je mnoho dílčích procesů vyvedeno mimo dosah stávajícího systému, nově budeme co nejvíce procesů zahrnovat do firemního informačního systému. Jako přínos nového ERP neočekáváme snížení počtu pracovníků, ale skokové zlepšení kvality naší práce na mnoha úsecích. Na projekt máme stanovený náročný termín a nyní jsme na jeho začátku. Pro EMCO je klíčové realizovat projekt s nejvyšší prioritou a kvalitou provedení ve spolupráci s naši parterem pro tento projekt, Minervou ČR. Očekáváme úspěšnou implementaci a velký přínos ERP QAD pro celé fungování společnosti," sdělil Pavel Pírko, ředitel divize EMCO.

Další informace: www.minerva-is.eu/cz/

Byl pro vás článek přínosný?