Hlavní navigace

University of New York in Prague získala akreditaci ACCA

23. 12. 2010

Sdílet

Globální asociace profesních účetních ACCA udělila University of New York in Prague (UNYP) akreditaci na vybrané předměty. Studenti, kteří absolvují akreditované předměty, budou moci získat jednu až tři zkoušky prvního stupně ACCA kvalifikace.

UNYP je jedinou soukromou univerzitou v Česku, která prošla akreditací ACCA a teprve druhou vysokou školou s tímto oprávněním vůbec. Cílem akreditace je ulehčit studentům UNYP přístup k mezinárodně uznávané kvalifikaci profesních účetních ACCA.

“Ráda bych UNYP vyslovila velké uznání. Akreditace totiž podléhá přísným pravidlům ze strany ACCA. U akreditovaných předmětů je nutno sladit sylabus univerzity a ACCA, což je často nelehký a zdlouhavý projekt“, uvedla Kateřina Benešová, ředitelka ACCA pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

ACCA je účetní kvalifikace, jejíž sylabus byl uznán Organizací spojených národů jako základ pro globální kvalifikaci účetních. Profesní kvalifikace ACCA je založena na Mezinárodních standardech účetního výkaznictví a na Mezinárodních auditorských standardech.

ACCA kvalifikace je dvoustupňová a celkem musí být složeno 14 ze 16 možných zkoušek. První stupeň (část Fundamentals) obsahuje celkem 9 zkoušek, které jsou rozděleny do dvou modulů. Pro kvalifikaci ACCA je třeba absolvovat každou z těchto dílčích zkoušek. Ve druhém stupni kvalifikace (část Professional) je vypsáno celkem 7 zkoušek, z nichž si musí mladí profesionálové zvolit dalších 5 zkoušek k získání úplné ACCA kvalifikace.

“Již volbou UNYP jako soukromé univerzity s mezinárodním pozadím a renomé naši studenti potvrdili, že je pro ně jejich budoucí kariéra důležitá. Jsme moc rádi, že jim nyní můžeme nabídnout také vstupenku do světa finančních profesionálů v podobě celosvětově největší profesní organizace účetních,“ řekla Renáta Micajová, Corporate Affairs Manager v University of New York in Prague.

 

 

Zdroj: ACCA

 

Byl pro vás článek přínosný?