Hlavní navigace

Vyšlo nové tištěné číslo CFO Worldu (1/2021)

6. 4. 2021

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Nové číslo 1/2021 je již v distribuci. Řadu článků přineseme postupně i na našem webu, ovšem papír je papír…

Výtisk našeho čtvrtletníku si můžete objednat v naší on-line Trafice, a to nejen to poslední, ale také některé ze starších čísel.

Z obsahu

NÍZKÁ EFEKTIVITA FIREMNÍCH PROCESŮ PŘIPRAVUJE FIRMY AŽ O 20 % TRŽEB 

Nejde však jen o ztrátu způsobenou neefektivním oběhem dokumentů či pomalými procesy v rámci obchodního fungování. Velkým problémem je také nedostatečná automatizace a robotizace práce v oblasti účetních, schvalovacích a archivačních procesů, říká Jiří Voves, předseda představenstva společnosti Onlio. 

ROBOTY NEPATŘÍ JEN DO PRŮMYSLU. UPLATNĚNÍ NACHÁZEJÍ I V BANKÁCH 

Finanční instituce jsou nedílně spjaté s využíváním moderních technologií a do svých procesů čím dál častěji zapojují roboty a umělou inteligenci. 

PANDEMIE URYCHLILA TECHNOLOGICKÉ PROJEKTY V POJIŠŤOVNICTVÍ 

Poptávka po zjednodušování procesů existovala už před koronavirovou krizí, některé technologie byly už k dispozici a začaly se jen častěji využívat. 

JAK RPA FUNGUJÍ V PRAXI: TŘI PŘÍKLADY Z ČESKÝCH FIREM 

Reálné příklady z praxe ukážou, jak robotická automatizace procesů šetří čas v administrativě a jak předchází chybám z nepozornosti. 

JAK DŮLEŽITÉ JSOU V SOUČASNÉ DOBĚ NÁSTROJE PRO PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ? 

Nyní, když v některých firmách pracuje velká část zaměstnanců z domova, může být využití takových nástrojů neocenitelné. 

ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI MOHOU PODSTATNĚ PŘISPĚT KE ZOTAVENÍ EKONOMIKY 

Posílení rovnosti žen na trhu práce a dosažení jejich spravedlivého podílu na hospodářském oživení po pandemii je nezbytnou podmínkou ekonomického růstu, říká Viera Kučerová z asociace ACCA. 

TRH PRÁCE: VÍC NEŽ POLOVINA VOLNÝCH MÍST PRO MUŽE TECHNICKÝCH PROFESÍ 

Evropsky nejnižší míru nezaměstnanosti v ČR doprovází dlouhodobě problematická profesní struktura trhu práce. Jednou z příčin je i desítky let trvající nekoncepčnost vzdělávání. 

OBELISK SIGNING PORTAL 

Celopodniková platforma pro sdílení, schvalování a podepisování elektronických dokumentů. 

KORONAVIRUS VNESL DO PERSONALISTIKY NOVÝ NORMÁL 

Nadchází hledání způsobu, jak fungovat v prostředí, které už nebude nikdy stejné. Všichni se budou učit efektivně využívat komunikaci na dálku, měnit řízení firem, organizaci práce a stanovovat nové cíle. 

PODPORA EXPORTU: ÚVĚRY SE ZÁRUKOU I VÝHODNÉ POJIŠTĚNÍ 

Čeští vývozci, kterým se kvůli současné situaci nedaří, si mohou vzít úvěr z programu COVID Plus. Ten byl prodloužen a navíc došlo k vylepšení jeho podmínek. 

ČESKÝ EXPORT: JAK HO ZASÁHLA GLOBÁLNÍ PANDEMIE? 

Pandemický rok 2020 postihl exportní výkonnost české ekonomiky snížením objemu vyváženého zboží o 163 mld. korun. Po přechodném oživení pokračoval pokles i letos v lednu. 

INVESTOŘI VĚŘÍ V SILNÝ ROK. JAKÉ JSOU TRENDY? 

Došlo k mnoha ekonomickým škodám a přežijí jen některé společnosti, které se ale mohou stát silnějšími a odolnějšími.

STALO SE

PERSONÁLNÍ PŘESUNY

Byl pro vás článek přínosný?