Hlavní navigace

Financování auta a jejich výhody. Zjistěte, jaké máte možnosti

13. 12. 2022

Sdílet

 Autor: pexels.com
Rozhlížíte se po novém autě, nebo už jste dokonce došli k finálnímu výběru? Dříve či později bude na pořadu dne financování vašeho nového vozu. Máte hned několik možností, kde vzít na auto peníze. Posuďte sami výhody jednotlivých řešení a vyberte si to nejlepší.

#1 Operativní leasing

Patříte-li mezi řidiče, kteří rádi a poměrně často mění auta a nechtějí řešit všechny starosti spojené s vlastnictvím automobilu, pak je operativní leasing to pravé řešení právě pro vás. Jak to celé funguje? Vyberete si vůz a jednoduše řečeno si jej dlouhodobě pronajmete na určenou dobu, například na 3 roky. Měsíčně pak platíte částku v určité výši a jezdíte s ním bez rizika, že klesne jeho tržní cena. Auto totiž nevlastníte, ale na konci „operáku“ ho vrátíte a o nic víc se nestaráte. Další výhodou je i fakt, že měsíční splátky jsou nižší než v případě klasického finančního leasingu, kdy si auto kupujete. Určitým úskalím může být počet najetých kilometrů, který nesmíte přesáhnout.

ICTS24

#2 Finanční leasing

Sjednáte ho velmi rychle, takřka do několika minut. Výhoda finančního leasingu spočívá v tom, že užíváte auto, na které jste si reálně ještě nevydělali, podnikatelé si zase mohou auto zrychleně odepsat. I když auto užíváte, majitelem je celou dobu leasingová společnost. Vy se stáváte jeho vlastníkem až po zaplacení poslední splátky a po celou dobu splácení jej máte v pronájmu. Výhody finančního leasingu tedy spočívají jak v rychlosti zřízení, tak i ve faktu, že havarijní pojištění i povinné ručení už vyřešila leasingová společnost za vás.

#3 Úvěr na auto od leasingové společnosti

Leasingové společnosti i banky nabízejí úvěry přímo určené na koupi vozu. Jaké jsou hlavní výhody tohoto řešení? Po zaplacení se okamžitě stáváte majitelem nového automobilu. Auto je většinou pojištěné, ale veškerý servis si už řešíte vlastní cestou. S dealerem automobilu vám končí vztah v momentě, kdy s autem opustíte brány vozového parku. Tento způsob financování je vhodný pro ty, kteří chtějí mít auto ihned ve vlastnictví a rádi si vše řeší sami. Často se jedná o řidiče, kteří si auto pořizují na dlouhou dobu.

Autor článku