Hlavní navigace

SEAT má nového CFO, velká škatulata se týkají i ČR

30. 3. 2010

Sdílet

Současný vysoký manažer Škody Auto, Holger Kintscher, se stane 1. dubna Finance Executive Vice Presidentem u automobilky SEAT. Není ve svém stěhování sám – i další topmanažeři Volkswagenu přecházejí na nové pozice.

Duben přináší v managementu automobilky SEAT celou řadu změn. Katalyzátorem se stal odchod Ralfa Brandstättera, dosavadního Executive Vice-Presidenta zodpovídajícího za výdaje, který postupuje do mateřského závodu ve Wolfsburgu jako Head of Group Procurement Exterieur. Brandstätterovým nástupcem se stává dosavadní Executive Vice-President for Finance Seatu Dieter Seemann, jehož post zaujme právě již zmiňovaný Holger Kintscher, současný ekonomický expert představenstva Škody. A aby toho nebylo málo, současný Executive Vice-President for Sales and Marketing firmy SEAT, Jan-Henrik Lafrentz, končí své působení ve španělské automobilce a míří do představenstva luxusních vozů Bentley, kde se bude zabývat oblastí financí a informačních systémů. 

Všechny cesty vedou do Wolfsburgu… 

Ralf Brandstätter působil od roku 1993 u koncernu Volkswagen (VW) na rozličných pozicích spojených s nákupem. V roce 2005 přišel do automobilky SEAT, kde nejprve nákup sám řídil (Director of Purchasing), než byl v roce 2008 povýšen na Executive Vice-Presidenta for Purchasing. CFO Dieter Seemann už u VW pracuje úctyhodných 25 let, během nichž zastával různé pozice především v oblasti nákupu. Byl Head of Purchases and New Launches u mexické filiálky Volkswagenu a později Commercial Executive Director v Šanghaji. Teprve v loňském roce povýšil Seemann na „seatovského“ Executive Vice-Presidenta for Finance. 

Veterán mezi manažery 

Nový finanční ředitel Holger Kintscher společnosti SEAT je také veteránem ve službách německé korporace, pracuje pro ni už od roku 1987. Prošel vedoucími posty pro Controlling a účetnictví v divizi užitkových vozidel v Hannoveru a Poznani. Od září 2005 řídil ekonomii Škody Auto (člen představenstva zodpovědný za oblast ekonomie). 

Z němčiny přeložil Zbyněk Hutar

ICTS24