Hlavní navigace

Fio banka navázala spolupráci se společností First Data

26. 6. 2012

Sdílet

 Autor: © Unclesam - Fotolia.com
First Data poskytne Fio bance kompletní portfolio služeb. Významně tak mimo jiné podpoří vydávání jejích vlastních platebních karet i nové možnosti bezkontaktního placení.

First Data Corporation, která patří k předním celosvětovým poskytovatelům elektronických platebních řešení, podepsala s Fio bankou smlouvu, na jejímž základě postupně přechází od 1. června 2012 procesing transakcí a správa platebních karet Fio banky do správy společnosti First Data. Procesingové služby zahrnují emisi platebních karet a další související bankovní servis. Společnost First Data, která má silnou pozici v rámci středoevropského regionu a spolupracuje s mnoha renomovanými bankami a vydavateli karet, se tak stane kompletním dodavatelem služeb v této oblasti v České republice.

Fio bance, která je zaměřena na investice do cenných papírů a poskytování běžných bankovních služeb bez poplatků, zajistí komplexní řetězec služeb od pořízení karty a její personalizaci, vedení karet v autorizačním systému až po procesing transakcí v bezhotovostním platebním styku a fraud monitoring zaměřený na bankovní podvody. 

„Tato spolupráce přináší na český trh řadu inovativních služeb. Například volbu PIN ke kartám prostřednictvím internetového bankovnictví či vydávání bezkontaktních platebních karet,“ uvádí v této souvislosti Juraj Tomanka, Managing Director, First Data CEE. „Partnerství s First Data umožní Fio bance využívat širokou škálu inovativních prvků, které First Data dodává svým zákazníkům po celém světě. Jsme přesvědčeni, že jsme vybrali nejlepšího partnera pro spolupráci v oblasti platebních karet na trhu“. 

Radoslav Tomašiak, vedoucí oddělení platebních karet a bankomatů Fio banky, na podepsané smlouvě oceňuje skutečnost, že „First Data jako společnost s rozsáhlými mezinárodními zkušenostmi má silnou pozici v rámci středoevropského regionu a spolupracuje s mnoha renomovanými bankami a vydavateli karet. Fio banka je ale také pro First Data důležitým partnerem na českém kartovém trhu a jedním z nejprogresivnějších zákazníků v rámci středoevropského regionu“, dodává.

 

Zdroj: Fio banka, First Data

 

Foto: © Unclesam - Fotolia.com

 

Byl pro vás článek přínosný?