Hlavní navigace

Václav Potůček se stane novým ředitelem obchodní podpory retailu ČSOB

16. 12. 2015

Sdílet

 Autor: ČSOB
Novým výkonným ředitelem obchodní podpory retailu ČSOB se stává od 1. 1. 2016 Václav Potůček. Ve funkci nahradí Oldřicha Bartoně, který v rámci pověření řídil tento útvar, a který se přesouvá do Transformační projektové kanceláře ČSOB. Před svým nástupem do nové funkce Václav řídil čtyři roky oddělení nefinančních rizik skupiny ČSOB.

„Chci, aby můj nový útvar zajišťoval ucelenou a systematickou podporu retailu ČSOB v jeho multikanálové podobě a pomohl mu tak rychle reagovat na měnící se situaci na bankovním a pojišťovacím trhu. Věřím, že díky letitým zkušenostem z oblasti řízení rizik a compliance pomohu týmu obchodní podpory ve vhodný okamžik využít příležitosti a předcházet možným hrozbám,“ uvedl Václav Potůček.

 

Václav přináší ze svého předchozího postu do retailu ČSOB především schopnost řešit věci rychle a efektivně a jednat se širokým spektrem interních klientů. „Věřím, že jeho schopnost posuzovat věci v širokém kontextu dění v celé firmě bude pro obchodní podporu retailu ČSOB klíčová,“ uvedl Petr Hutla, vrchní ředitel a člen představenstva skupiny ČSOB odpovědný za retail.

ICTS24

 

Václav vystudoval Právnickiou faktultu Universite Libre de Bruxelles v Belgii a MBA v Czech Management Institute. Absolvoval také manažerský program na prestižní škole Vlerick Business School. Před svým nástupem do ČSOB v roce 2008 vedl oddělení Compliance v českém zastoupení Volksbank, dříve pak působil jako auditor evropských fondů na Státním fondu životního prostředí.