Hlavní navigace

Vychází CFOworld 2/2023

29. 6. 2023

Sdílet

CFOworld 2/2023 Autor: Internet Info DG
CFOworld 2/2023
V novém čísle přinášíme obsáhlý rozhovor s Olgou Bědajankovou, CEO a CFO společnosti SATUM CZECH nejen o mnohdy podceňovaných možnostech pojištění, ale i o firemním duchu, který v této společnosti existuje. Myslíme si, že vás tento rozhovor může v mnohém inspirovat.

Zajímavé a v mnohých případech i poučné bylo setkání s Albou Rivas, vývojářskou zástupkyní ve společnosti Salesforce. V krátkém medailonku Alba přibližuje, jaký byl její vstup jako ženy do oblasti, určené především mužům, a co jí tato práce přináší.

Toto číslo CFO je zaměřeno na ženy a jejich postavení v byznysu. Všímáme si předsudků, se kterými se ženy v práci často setkávají, i s tím, jaké je postavení žen v práci, které bývá velmi často stále podceňováno.

Strany 14-15

V oblasti firemních autoparků pak můžete získat bližší informace o tom, jakým způsobem financovat pořízení vozu a jakým způsobem nárůst elektromobilů a autonomních vozidel ovlivní pojišťovny. Závěrem upozorňujeme na to, že důležitým palivem pro pohon vozidel je vodík.

Strany 20-21

Dále si všímáme úvěrových rizik a tématem managementu je absolutní ztráta komunikace mezi vedením a zaměstnanci, se kterým se dost často setkáváme. Jak z toho ven? Nabízíme řešení pro vyšší management v podobě využití dat z CRM pro vytvoření byznysového plánu, což je téma, které není příliš známé a využívané, přesto velmi užitečné.

Jak správně a efektivně využít business intelligence, kdy příkladem jsou zahraniční firmy, je tématem dalšího příspěvku. Stranou našeho zájmu nezůstalo ani téma, jak umělá inteligence ovlivní konkurenční zpravodajství. Všímáme si zajímavého benefitu, který by zde mohl zůstat v nabídce firem i po přijetí vládního balíčku – jde o práci ze zahraničí a zkušenosti firem, který takový bonus svým zaměstnancům nabízejí. Dále přinášíme pohled na big data v praxi, stejně jako na zajímavé řešení problému s personálními náklady.

ČASOPIS ONLINE I V TIŠTĚNÉ PODOBĚ

Trafika 2/2023

CFOworld vychází jako čtvrtletník a jeho primárním cílem je informovat o novinkách důležitých pro práci a orientaci finančních ředitelů.

Celoroční předplatné i jednotlivá čísla si můžete objednat v naší digitální trafice.

V rubrice aktuálně přinášíme pohled na klíčové technologické trendy, které ovlivní nejvýznamněji podnikání v příštích letech. Všímáme si i nasazení umělé inteligence v českých firmách, které se zabývají medicínou a zdravím lidí – i v České republice máme totiž spoustu zajímavých a inspirativních řešení. Pro někoho mohou být zajímavé platby prováděné přímo z účtu zákazníka na firemní účet. Jaké jsou výhody takového řešení?

ICTS24

Na závěr naší ochutnávky upozorňujeme na článek, připomínající důležité výročí. V červnu tomu bylo třicet let, kdy se v naší republice „rozjel“ internet. Kdo stál u zrodu této tehdy mimořádné technologické novinky, bez které si náš dnešní život neumíme dnes ani představit?

Kromě toho všeho v novém CFOworldu najdete informace o zajímavých proběhlých a chystaných dalších konferencích, které pro vás mohou být inspirací a přesuny lidí ve firmách.