Hlavní navigace

Centra sdílených služeb jsou dobrým startem kariéry pro absolventy

13. 11. 2012

Sdílet

 Autor: © Nikolai Sorokin - Fotolia.com
Centra sdílených služeb se nesoustředí již pouze na IT nebo základní finanční operace. Stále více mezinárodních společností zakládá centrum, které zpracovává komplexní finanční operace, řízení cash-flow, ale také otázky týkající se řízení lidských zdrojů nebo řízení zásob.

Také proto jsou tato centra kvalitním a pestrým startem kariéry pro absolventy vysokých škol. Navíc v době ekonomického poklesu, kdy je uplatnění absolventů stále komplikovanější. Zaznělo to na konferenci Centra sdílených služeb, kterou v Brně zorganizovala společnost Process Solutions ve spolupráci s Aiesec Brno a ACCA. 

Akce se konala v prostorách Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Finanční centra sdílených služeb jsou v současnosti velmi dynamickým odvětvím a také velmi významným zaměstnavatelem právě v brněnském regionu. Proděkanka Danuše Nerudová proto zdůraznila důležitost spolupráce univerzity a zaměstnavatelů v regionu. Doporučení zaměstnavatelů je nutné reflektovat ve studijních programech univerzit.

 

Který jazyk kromě angličtiny umíte?

Všechna brněnská centra zdůraznila požadavek aktivní znalosti angličtiny a dalšího evropského jazyka. Absolvent vysoké školy nezačíná na manažerské pozici, ale právě v centru sdílených služeb má možnost dle svých schopností a dovedností svoji kariéru nastartovat a do dvou až tří let se na tuto pozici vypracovat, uvedl Petter Frissel ze společnosti Dixons Retail. Centra kladou veliký důraz na rozvoj svých zaměstnanců a investují nejen do školení tzv. měkkých dovedností, ale i schopnosti vést lidi. 

Jak uvedl Pavel Šustek ze společnosti Edwards, je důležité mít kompetentní zaměstnance s relevantními znalostmi, což umožňují právě profesní kvalifikace, jako je ACCA. Na konferenci vystoupila následující centra sdílených služeb z Brna: PPG Industries, Edwards, ABB, Dixons Retails a Gardner Denver.

soutez_casestudy

 

 

Byl pro vás článek přínosný?