Hlavní navigace

Česko-německá obchodní a průmyslová komora předkládá vládě své požadavky

31. 1. 2014

Sdílet

 Autor: © auremar - Fotolia.com
Se vznikem nové vlády přichází Česko-německá obchodní a průmyslová komora (ČNOPK) se šesti hospodářskopolitickými návrhy. Pokračuje tak ve věcném a otevřeném dialogu s politickými zástupci a svazy o zvýšení konkurenceschopnosti a atraktivity ČR pro investory.

ČNOPK přináší do této diskuse své návrhy založené na výsledcích průzkumů, expertizy a zkušenosti z podnikatelské praxe. Ty by měly přispět k posílení konkurenceschopnosti a zvýšení hospodářského růstu v České republice.

„Německé a české firmy očekávají od nové vlády taková opatření, která povedou k tomu, že hospodářský růst a atraktivita České republiky pro investory se opět dostanou na vysokou úroveň,“ říká Bernard Bauer, výkonný člen představenstva ČNOPK.

 

Požadavků je celkem šest

ČNOPK by o tom chtěla intenzivně diskutovat s vládními institucemi a zaměří se při tom na šest hospodářskopolitických požadavků: odborné vzdělávání se zaměřením na praxi, flexibilní pracovní trh, posilování právní jistoty, příznivé podmínky pro výzkum a vývoj, transparentní a férová hospodářská soutěž a odbourávání byrokracie. Tato témata vycházejí z každoročních konjunkturálních průzkumů ČNOPK, ve kterých místní firmy a investoři hodnotí atraktivitu a konkurenceschopnost České republiky jako investiční lokality. Dalšími důležitými tématy jsou podle ohlasů firem rozpočtová, daňová a měnová politika a politika podporující růst ekonomiky.

 

ČNOPK je největší bilaterální hospodářská komora v České republice, zastupuje již přes dvacet let zájmy česko-německého hospodářství a svých členů.

 

 

 

CS24

 

 

Byl pro vás článek přínosný?