Hlavní navigace

Do společnosti CBRE přichází Petr Svoboda

26. 1. 2015

Sdílet

 Autor: archiv redakce
Petr Svoboda povede v CBRE tým Debt & Structured Finance pro střední a východní Evropu.

CBRE, operující v sektoru komerčních realitních služeb, oznamuje novou pozici CEE Head of Debt & Structured Finance (vedoucí oddělení financování komerčních nemovitostí pro střední a východní Evropu), kterou bude zastávat Petr Svoboda.

 

Jeff Alson, Head of Capital Markets společnosti CBRE, říká: „Jsme rádi, že se Petr připojil k našemu nově vznikajícímu týmu. Evropský trh financování komerčních nemovitostí se za poslední roky výrazně změnil. CBRE na základě těchto změn významně rozšířilo svůj tým ve Velké Británii a západní Evropě a od roku 2010 v sektoru financování komerčních nemovitostí uzavřelo obchody přes 2,5 miliard Eur. Podobné změny nastávají i ve střední a východní Evropě a proto vzniká i nový tým v rámci tohoto regionu, který povede Petr Svoboda.“

 

Petr Svoboda bude pro partnery a klienty CBRE důvěryhodným poradcem, poskytujícím inovativní finanční řešení pro široké spektrum komerčních realitních investičních potřeb.

Petr Svoboda přichází do společnosti CBRE z Komerční banky, kde působil šest let v pražském týmu finančních nemovitostí. V rámci něj byl zodpovědný za klíčové komerční projekty a úspěšné transakce ve všech odvětvích. Podepsán je mimo jiné pod druhou největší transakcí na českém trhu průmyslových nemovitostí (PointPark Properties - koupě logistických parků za 532 milionů Eur od společnosti VGP) a také s developmentem nejvýznamnější kancelářské budovy v centru Prahy – Florentinem - postaveným společností PENTA. Ještě předtím pracoval čtyři roky v Bank of Ireland v Dublinu.

soutez_casestudy

 

Petr Svoboda bude působit převážně v pražské kanceláři CBRE, k dispozici ale bude pro celý region střední a východní Evropy. Studoval irský Sligo Institute of Technology. Svůj volný čas tráví, kromě rodiny, cestováním a sportem, zejména fotbal, tenis a lyžování.

Byl pro vás článek přínosný?