Hlavní navigace

Equa bank, peněžní ústav s lidskou tváří, vrací poplatky klientům ostatních bank

Sdílet

 Autor: © auremar - Fotolia.com
Poplatky zpět může získat každý, kdo si počínaje dnešním dnem (7. ledna 2014) převede svoji stávající půjčku k Equa bank.

Klienti bank, kteří platí nebo platili své bance poplatky za vedení spotřebitelského úvěru, mají nyní šanci své peníze získat zpět, a to bez jakýchkoliv soudních sporů. Pokud se rozhodnou převést svůj stávající spotřebitelský úvěr k Equa bank, banka jim uhradí průměrnou výši poplatků, které zaplatili za vedení úvěrového účtu své bance. Klienti bank tak mohou okamžitě při refinancování získat na poplatcích zpět 1500 korun a dále rovněž významně ušetřit na úrokové sazbě. Equa bank totiž garantuje při refinancování snížení splátek až o 25 %, přičemž doba splatnosti zůstává stejná. Průměrně tak klienti u Equa bank uspoří více než 20 tisíc korun a navíc získají 1 500 za poplatky zaplacené své bance.

 

 Banka s lidskou tváří?

„Equa bank od počátku svého vstupu na trh poukazuje na skutečnost, že spotřebitelské úvěry jsou na českém trhu až dvakrát dražší, než je tomu v zemích západní Evropy. Proto jsme před více jak rokem uvedli na trh refinancování spotřebitelských půjček, díky němuž mohou klienti ušetřit na stávajících úvěrech několik desítek tisíc korun. Dalším krokem, ke kterému jsme se nyní rozhodli, je vrácení poplatků, jež na úvěrech klienti nesmyslně zaplatili svým bankám,“ objasnil rozhodnutí Equa bank ředitel retailového bankovnictví Jakub Pavel.

 

Kdo má nárok

Poplatky zpět může získat každý, kdo si počínaje dnešním dnem (7. ledna 2014) převede svoji stávající půjčku k Equa bank. Banka mu následně nejpozději do 3. týdne po načerpání úvěru vyplatí na účet 1.500 korun, což je částka, která odpovídá průměrné hodnotě zaplacené klienty Equa bank za správu půjček, které zaplatili svému původnímu poskytovateli úvěru před jeho refinancováním (průměrný poplatek 49 Kč/měsíc, průměrná doba trvání převedeného úvěru 30 měsíců – celkem 1459Kč, po zaokrouhlení 1500 korun).

 

Šetřete jako vzteklí

„Zájem o refinancování půjček v poslední době významně roste. Klienti si čím dál více uvědomují, že převedením úvěru k jiné bance mohou významně ušetřit jak na úrokové sazbě, tak na poplatcích.  Proto očekáváme, že tento zájem poroste i v letošním roce a významně se promítne do celkového prodeje nových půjček. Zájem o půjčky přitom v letošním roce mírně stoupne a dle našich odhadů by se objem nově poskytnutých spotřebitelských úvěrů mohl pohybovat okolo 112 miliard korun,“ komentuje očekávaný vývoj trhu spotřebitelských půjček ředitel úvěrových produktů Equa bank, Ondřej Hák. 

Equa bank nabízí refinancování půjček (RePůjčku) od října 2012. Za tuto dobu díky RePůjčce ušetřili její klienti celkem 150 milionů korun. Equa bank přitom garantuje úsporu na každé poskytnuté RePůjčce. Splátka se klientům sníží až o 25 % při stejné době splácení. S RePůjčkou každý klient Equa bank ušetřil v průměru více než 20 tisíc korun. 

Další poplatky mohou klienti při refinancování ušetřit za vedení běžného účtu. Ten je ke spotřebitelským půjčkám poskytován zdarma. Jeho součástí je navíc bezplatné a velice intuitivní internetové a mobilní bankovnictví, všechny příchozí a odchozí platby, neomezené výběry ze všech bankomatů po celé ČR, vklad hotovosti prostřednictvím 3400 míst České pošty, a nově od září unikátní bezkontaktní multiměnová karta s bonusovým programem výhodného nakupování u 3 500 kamenných i internetových obchodníků po celé ČR.   

 

Kdy, když ne teď

S RePůjčkou lze refinancovat jakoukoliv stávající půjčku nebo úvěr, tj. účelovou i neúčelovou půjčku, úvěr na auto nebo půjčku vzniklou konsolidací jiných půjček. S RePůjčkou nejsou spojeny žádné další poplatky - vedení úvěru je zdarma, stejně tak i jeho vyřízení nebo předčasné splacení.  Výše půjčky je od 30 000 do 600 000 korun, délka splácení 6 až 84 měsíců. K vyřízení není třeba prokazovat příjem, úvěr je poskytován bez zajištění. 

O půjčku lze požádat přes internet prostřednictvím online formuláře (www.equabank.cz), přes telefon (800 500 900) nebo na pobočkách banky, přičemž proces schválení půjčky netrvá déle než jednu minutu. Equa bank nabízí také pojištění schopnosti splácet, které klienta zajistí v případě nečekaných životních situací.  

 

Příklad úspory při převedení půjčky k Equa bank:  

 

Stávající úvěr

RePůjčka

Zbývá splatit

146 400 Kč

146 400 Kč

Zbývá splátek

78

78

Měsíční splátka

2 643 Kč

2 494 Kč

Poplatek za správu úvěru

49 Kč

0 Kč

Poplatek za vedení běžného účtu

89 Kč

0 Kč

Měsíční splátka celkem

2 781 Kč

2 494 Kč

RPSN

13,70 %

9,5 %

Vrácení poplatků

0 Kč

1 500 Kč

Celková úspora s RePůjčkou

 

22 386Kč + 1 500Kč

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úspora na úvěru: Převedením půjčky ušetří klient měsíčně 287 Kč, celkem 22.386 Kč. Navíc získá zpět průměrnou výši poplatků za vedení úvěru u své stávající banky, což je 1.500 Kč. S RePůjčkou klient celkem zaplatí194.532 Kč, bez poplatku za poskytnutí půjčky RPSN 9,5 %, délka splácení 78 měsíců.

 

 

 

soutez_casestudy

 

 

Byl pro vás článek přínosný?