Hlavní navigace

Finprojekt - projekt roku v podnikových financích

Sdílet

 Autor: cafin.cz
Česká asociace pro finanční řízení se již pět let aktivně podílí na rozvoji a růstu prestiže finančních pozic. Loni se poprvé rozhodla podpořit významné projekty v oblasti controllingu a finančního řízení, které přispěly k zefektivnění systému řízení či úspoře nákladů a vyhlásila soutěž FINprojekt 2015.

Historicky první vítězný projekt byl oceněn v rámci 18. Controllingového Fóra, pořádaného Controller Institutem ve dnech 21.–22.5.2015.

 

Který projekt byl loni nejúspěšnější?

 

Do finálového kola postoupilo pět účastníků, kteří prezentovali svůj projekt před odbornou porotou. Ta vybírala mezi projekty zaměřenými na Finanční datamart a mobilní reporting společnosti AVG Technologies CZ, platformou Cost Cockpit společnosti ČSOB, implementací BI ve společnosti MSA a projektem zaměřeným na členění vývojových projektů, zavedením zero-based budgetingu v TRCZ či členěním vývojových projektů ve společnosti Schwan Cosmetics ČR.
Hlavní cenu získal projekt Implementace BI ve společnosti MSA. Cílem tohoto projektu bylo posunout se od zdlouhavého a ne úplně přesného reportingu v excelu k automatizovanému získání agregovaných dat použitelných pro operativní a střednědobé rozhodování v aktuálním čase. Výsledkem 13měsíčního projektu, na kterém se kromě oddělení controllingu aktivně podílel management a IT, byla implementace 3 nových modulů pro prodej, finance a výrobu s možností budoucího rozšíření o modul zásob, cash flow a HR. Data jsou aktualizována denně, informace se staly rychlejšími a přesnějšími, byla snížena pracnost jejich získávání a díky tomu se zvětšil prostor pro samotné analýzy dat.

 

Jak je vidět z finálových projektů, aktuálním trendem v controllingu a finančním řízení je práce s daty, digitalizace a zavádění BI. Tomuto tématu se také bude věnovat velký prostor na letošním Controllingovém Fóru, které se uskuteční 26. – 27.5.2016 v hotelu Sen u Prahy, kde bude také vyhlášen letošní vítěz FINprojektu.

 

Další info a přihláška: http://controllingoveforum.cz/

 

Pokud jste realizovali zajímavý projekt v oblasti finančního řízení, neváhejte a pošlete přihlášku. Vítěz získá finanční ohodnocení jako podporu pro další zajímavé projekty, druhé a třetí místo je odměněno kreditem na osobní rozvoj u Controller Institutu.

 

soutez_casestudy

Přihlášky můžete posílat do 30. dubna. Více informací k soutěži na www.cafin.cz.

 

Byl pro vás článek přínosný?