Hlavní navigace

Na Hromnice o web více…

2. 2. 2010

Sdílet

CFO World.cz bude přinášet informační servis pro potřeby finančních ředitelů podnikové sféry, a to nejen z oboru IT.

Vážení čtenáři,

web CFOworld.cz, který jste právě otevřeli, představuje od 2. 2. 2010 nový projekt IDG. Toto mezinárodní vydavatelství, které letos oslaví dvacet let působení na českém mediálním trhu, tak ofenzivně rozšiřuje – krize nekrize – své portfolio do dalších sfér ekonomického života.

Primárním cílem webu CFOworld jsou informace o novinkách v oblasti práce finančních ředitelů. Web se bude snažit ukázat, že finance nejsou jen světem nudných čísel a účetnictví, že jde především o lidi, kteří mají velký smysl pro zodpovědnost a často řeší úkoly i mimo oblast finančního řízení, monitoringu a kontroly finančních procesů, plateb, cash-flow, finančního plánu a rozpočtu a vytváření strategických plánů. Finanční ředitelé totiž nejednou přímo vyjednávají s investory, se zaměstnanci, řeší právní spory, vyznají se v moderních způsobech řízení, fúzích a akvizicích a věnují se také strategickému finančnímu řízení firem. CFO dnes stojí na rozcestí, jestli se z něj stane ekonom nebo stratég. Web bude monitorovat, kam se profese finančního ředitele bude dál vyvíjet.

CFOworld bude dále přinášet informace o legislativě a nezávislý pohled na nové zákony a předpisy. Věnovat se bude také obecným a speciálním informacím o celkovém vývoji hospodářství v ČR, Evropě a světě, reflektovat změny v podnikatelském prostředí, přinášet ekonomické analýzy, pořádat diskuse a ankety, v nichž osloví přední odborníky. Bude informovat o tom, jak snížit provozní náklady, náklady na mzdy, v čem a jak mohou pomoci dotace z EU, zda a jestli pomáhá pohyblivá pracovní doba, kurzarbeit atd.

CS24

Web bude doplněn několikrát do roka tištěnými speciály, které vyjdou jako příloha měsíčníku CIO Business World.
V roli šéfredaktora webu bych chtěl zhodnotit předcházejících osm let působení v mediálním domě Economia, kde jsem pracoval nejprve jako redaktor a editor deníku Hospodářské noviny v příloze Hejtmanské noviny, později jako vedoucí magazínu ICT revue a příloh deníku s finanční tématikou (mj. Financování firem a podnikatelů, Financování a pojišťování firem, Osobní finanční služby, Leasing).

Vážení čtenáři, uvítám jakékoliv vaše náměty, připomínky a podněty, rád uveřejním vaše názory a komentáře na jakékoliv téma. Těším se na aktivní čtenářskou přízeň.

Byl pro vás článek přínosný?