Hlavní navigace

Nákup ready made společnosti využívá stále víc začínajících podnikatelů

28. 5. 2018

Sdílet

 Autor: Simplyffice.cz
V České republice není založení firmy úplně jednoduchou záležitostí. Právě z toho důvodu využívá stále více lidí rychlejší a pohodlnější způsoby, jak nastartovat své podnikání – založení společnosti na klíč nebo nákup ready made firmy.

Ve formulářích uděláte snadno chybu

 

Pokud si chcete založit společnost s. r. o. svépomocí, musíte si vyřídit živnost, otevřít účet v bance, sehnat notáře, se kterým sepíšete zakladatelskou smlouvu, najít firmě sídlo, a nakonec podat žádost o zápis do obchodního rejstříku. 

Během těchto aktivit vás nemine vyplňování formulářů, kompletace dokumentů, placení poplatků a další administrativa, aniž byste měli záruku, že vaší žádosti vyhoví. Snadno totiž můžete udělat chybu, v takovém případě vám úřady dokumenty vrátí k přepracovaní. To může celý proces založení společnosti značně zbrzdit.

 

Podnikatelé šetří hlavně čas

 

Začínající podnikatelé proto čím dál častěji využívají k založení společnosti s. r. o. pomocnou ruku, která vše značně urychlí. Tou je buď služba založení společnosti na klíč nebo nákup ready made společnosti.


V prvním případě stačí, pokud definujete své požadavky, o nic víc se už nestaráte. Za firmu jednáte do 5-10 dní. Podnikatelé kvitují především ušetření času. Při zakládání svépomocí se totiž celková doba protáhne zhruba na měsíc. S nákupem ready made společnosti je cesta k podnikání ještě výrazně kratší, trvá jen 24 hodin.

 

Ready made společnosti jsou stále populárnější

 

Simply  OfficeReady made společnosti jsou firmy, které byly založené za účelem dalšího prodeje. Noví majitelé tak mají záruku, že kupují společnost bez závazků a pohledávek. Zároveň jim odpadne zdlouhavé vyřizování na úřadech a vyplňování velkého počtu dokumentů. Jenom za rok 2017 prodala firma Simply Office, která se na zakládání „eseróček“ specializuje, 1 378 ready made společností. Jednalo se dokonce o 113 firem víc, než tomu bylo v roce 2016. Nákup ready made společností se tak mezi podnikateli těší stále větší oblibě.

soutez_casestudy

 

S ready made přijdete k hotovému


V ceně ready made společnosti jsou již zahrnuté všechny poplatky, které byste tak jako tak museli úřadům zaplatit. Obdržíte rovněž certifikát se zárukou bezdlužnosti. Ready made společnosti mají plně splacený základní kapitál a jejich cena se odvíjí právě od výše tohoto kapitálu. Nejčastěji zaplatíte mezi 10 000 – 70 000 Kč. Navíc vám odpadne hledání sídla a shánění souhlasu majitele nemovitosti s jeho umístěním. Podnikatelem se tak můžete stát mnohem rychleji a snadněji, než si myslíte.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku