Hlavní navigace

PayU získalo většinu singapurské společnosti Red Dot Payment

9. 7. 2019

Sdílet

 Autor: © paffy - Fotolia.com
PayU, platební a fintech společnost ze skupiny Naspers oznamila akvizici majoritního podílu v Red Dot Payment (RDP), poskytovateli platebních řešení zaměřeném na jihovýchodní Asii.

 Díky této transakci se PayU rozšiřuje do regionu jihovýchodní Asie a dosahuje celkové částky alokované do fintech investic, fúzí a akvizic ve výši 700 milionů dolarů za poslední tři roky. Tento krok demonstruje odhodlání PayU stát se vedoucím poskytovatelem platebních řešení na trzích s vysokým růstem a jedním z největších fintech investorů na světě.

V souladu s podmínkami smlouvy získala PayU většinový podíl v RDP v transakci, která ocenila společnost ve výši 65 milionů USD. Zakladatel RDP, Randy Tan, bude i nadále udržovat svůj podíl ve společnosti, zatímco většina ostatních akcionářů vystoupí.

CS24

 

Společnost RDP (Red Dot Payment), kterou v roce 2011 vytvořila skupina odborníků na platby z různých společností Fortune 500 z oboru, se rozrostla do důvěryhodného online platebního řešení v Singapuru největšího na domácím trhu. RDP se zaměřuje na rostoucí obory jako je on-line maloobchod, pohostinství, charita, dodávky potravin a další. Její působení napříč jihovýchodní Asií se stále zvětšuje, má kanceláře mimo jiné i v Indonésii a Thajsku.

Byl pro vás článek přínosný?