Hlavní navigace

Sedm z deseti Čechů si myslí, že půjčit si peníze je snadné

Sdílet

 Autor: © Tijana - Fotolia.com
Většina Čechů si půjčuje peníze od silných tradičních finančních institucí a sedm z deseti si myslí, že půjčení peněz v české zemi je pro ně snadné. Více než 33 % si myslí, že je to velmi snadné a přes 36 % tvrdí, že je to celkem snadné. Pouze 7 % lidí se domnívá, že je to obtížné a 23 % tvrdí, že není ani snadné, ani obtížné. Toto jsou některé z výsledků Barometru finanční prosperity PayU: Vnímání prosperity na trzích s vysokým růstem.

Pro Čechy je půjčování peněz snazší ve srovnání s Maďary, z nichž 55 % tvrdí, že půjčení peněz je obtížné. Lidé z Polska jsou podobně optimističtí jako Češi, 62 % říká, že půjčení peněz je snadné. Jen 46 % respondentů ze Slovenska si myslí, že půjčit si peníze je snadné a 18 % z nich tvrdí, že to je obtížné.

 

Češi si půjčují peníze hlavně na to, aby si mohli dovolit základní potřeby v těžkých dobách (24 %), aby si mohli koupit velké nebo drahé věci (23 %) a aby mohli investovat do budoucnosti (23 %). Pouze 11 % lidí si půjčuje peníze na správu každodenních výdajů.

 

Češi si většinou půjčují peníze od tradičních silných finančních institucí. Tuto možnost volí 70 % těch, kteří si půjčují peníze. Relativně populární jsou také jiné půjčovací služby (využívá je 12 % respondentů) a 11 % lidí si půjčuje peníze od svého důvěryhodného přítele.

soutez_casestudy

 

O průzkumu
Barometr globální finanční prosperity: Vnímání prosperity na trzích s vysokým růstem byl proveden v minulých měsících. Společnost PayU se dotázala více než 10 500 dospělých respondentů na 25 trzích v Africe, Asii, Evropě, Jižní Americe a na Středním východě, s rovnoměrným rozdělením napříč pohlavím a věkem. Respondenti byli osloveni prostřednictvím online průzkumu.

Byl pro vás článek přínosný?