Hlavní navigace

Software602 radí: Naučte staré systémy dotykům

21. 5. 2013

Sdílet

 Autor: © alphaspirit - Fotolia.com
Letošní vývojářská a uživatelská konference Software602 proběhla ve znamení formulářových rozhraní, formulářových aplikací a formflow, tedy worklow formulářových aplikací.

Společnost Software602 představila ucelenou vizi flexibilní podnikové informatiky plně využívající potenciál zařízení s dotekovými obrazovkami. Předvedla také produkty potřebné pro naplněné této vize – založené na zobecněných zkušenostech z konkrétních projektů.

 

Oblečte je do jednotného dresu

„Naučte staré systémy dotykům“, začala klíčová prezentace konference, kterou přednesl výkonný ředitel Jan Petr a ve které předvedl nástroj pro modernizaci starého informačního systému na mobilní platformu a dotykové obrazovky. „Dejte svým informačním systémům nový vzhled. Oblečte je do jednotného dresu,“ vyzval posluchače.

Překvapením druhé části prezentace byly formulářová aplikace pro iPad, Android, Windows 8 mobile, které lze vytvořit za 30 minut a které slouží pro inventury, servisní záznamy, dotazníky, objednávky, schvalování apod. Ve třetí pak byl představen koncept workflow aplikací umožňující „procesovat procesy.“

 

Hlavní novinky lze shrnout takto:

Koncepce Form User Interface (FUI) označuje formulářové rozhraní, kterým lze i ke staršímu informačnímu systému vytvořit moderní ovládání dostupné nejen z dotykových obrazovek Windows 8, ale i z tabletů a smartphonů s Android nebo iOS. Firma nemusí měnit nebo přeprogramovávat informační systém, stačí změnit jejich ovládání.

Formulářové aplikace si mohou organizace vytvářet vlastními silami – tak, aby fungovaly na každém zařízení a aby využívaly fotoaparáty, GPS a další funkce vestavěné v tabletech a smartphonech. Jednoduchá aplikace (do deseti formulářových polí) může být pro smartphone nebo tabletu dostupná do 30 minut. Tím způsobem lze řešit např. schválení dokumentu, schvalování nákupů, žádosti o služební auta, inventuru, dovolenky, pracovní výkaz a řadu dalších firemních procesů. Formulářové aplikace lze využít i pro bezpečné BYOD (Bring Your Own Device).

FormFlow představuje unikátní architekturu, kdy inteligentní systém neřídí oběh dokumentů, ale oběh aplikací s vlastní inteligencí (je možné hovořit o „workflow na druhou“). To poskytuje až neuvěřitelnou flexibilitu pro řízení procesů v návaznosti na informační systémy, ale nezávisle na nich. Zároveň lze tímto způsobem vytvořit celá komplexní řešení (spisová služba, procesy řízené dokumentace apod.)

Společnost Software602 představila také nové produkty umožňující realizaci této vize: Software602 FormApps Server (prostředí pro provozování formulářových rozhraní a aplikací) a Software602 FormFlow Server pro řízení jejich oběhu.

Pravidelná konference, na které se sjíždějí experti pracující s formulářovou technologií Software602 a manažeři firem a úřadů, jež tuto technologii využívají, se konala v pražském konferenčním centru Tower. Podrobnější informace o dnes představených novinkách najdete v newsletteru společnosti.

soutez_casestudy

 

 

Byl pro vás článek přínosný?