Hlavní navigace

Statistika cestovního pojištění: Češi v létě nejčastěji míří do Evropy

6. 9. 2018

Sdílet

 Autor: ERV Evropská pojišťovna
Sezóna dovolených a, podle posledního průzkumu i cestovního pojištění, končí. Podívejme se, jak jsou na tom Češi z hlediska pojištění do zahraničí.

Největší vytíženost je v létě

 

Podle očekávání si cestovní pojištění Češi nejčastěji sjednávají právě na léto, kdy se většina z nich vydává k moři nebo do hor. Na rozdíl od jiných zemí, například Španělska, je u nás hlavním prázdninovým měsícem červenec, nikoli srpen. Celkem si lidé za tento měsíc sjednají 29 % celkového objemu cestovního pojištění za rok. Pro porovnání, v zimě je to zhruba 3-5 %. Nejslabším měsícem, co se týče cestovního pojištění, je duben.

 

náklady pojištění


Nejlevněji pořídí rodiny po Evropě


Průměrná cena pojištění loni vyšla na 36 korun za den. Češi si však nejčastěji sjednávají jednorázové pojištění do 20 dnů průměrně za 603 korun anebo do 10 dnů za 393 korun. Nejčastěji se cestuje po Evropě, menšina zavítá do Spojených států nebo jiných zemí. Rodiny se přitom pojistí v průměru o 400 korun levněji, pokud cestují po Evropě.


Jak na výhodné pojištění

soutez_casestudy


Při výběru cestovního pojištění je důležité vzít v potaz několik faktorů. Je třeba zvážit, jestli se jedná opravdu o jednorázovou dovolenou, případně jestli necestujete častěji, a tedy se vám nevyplatí sjednat si celoroční cestovní pojištění. Před výběrem pojištění si můžete udělat přehled díky internetovým srovnávačům pojištění, mějte však na paměti, že jejich nabídky mohou být zkreslené a mnohdy je poté vhodnější přejít ke sjednávání přímo ke konkrétní pojišťovně.


Pokud cestujete v létě tradičně za teplem k moři a v zimě případně do hor na lyže, využijte některý z přizpůsobených balíčků, který nabízí například ERV Evropská pojišťovna. Tyto nabídky již počítají se všemi riziky, která vás mohou na té konkrétní cestě potkat, aniž byste platili za zbytečnosti.

Byl pro vás článek přínosný?