Hlavní navigace

Svaz průmyslu a dopravy podporuje fiskální úmluvu eurozóny

13. 2. 2012

Sdílet

SP ČR je zastáncem přijetí Smlouvy o stabilitě, koordinaci a řízení v hospodářské a měnové unii.

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) jako nejvýznamnější zaměstnavatelská organizace v zemi, sdružující 31 členských svazů a celkem 1600 firem, považuje za klíčové, aby Česká republika byla aktivní součástí formulování budoucí podoby eurozóny a Evropské unie. Vyčleňovat se z důležitých jednání, jako jsou summity členů eurozóny a signatářů paktu, nepovažují představitelé tuzemského byznys za účelné. 

SP ČR registruje pozici vlády předsedy vlády Petra Nečase, která si chce nechat čas na rozmyšlenou. Současně věří, že se vláda k fiskální unii přidá i vzhledem k tomu, že je v souladu s jednou z hlavních vládních priorit, kterou je rozpočtová odpovědnost. 

Postoj SP ČR se opírá o pozici Konfederace evropského podnikání BUSINESSEUROPE. Toto evropské sdružení čtyřiceti národních zaměstnavatelských svazů vyzvalo evropské lídry k fiskální odpovědnosti a současně k formulování silné strategie ekonomického růstu. SP ČR se obává, že v případě odmítnutí smlouvy by utrpěla pověst České republiky a kredit českého byznysu u evropských partnerů.

 

Zdroj: Svaz průmyslu a dopravy ČR

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku