Hlavní navigace

Syndrom vyhoření hrozí třetině zaměstnanců

25. 9. 2019

Sdílet

 Autor: © olly - Fotolia.com
Chronický stres, únava, a dokonce i vyhoření ohrožují každodenní životy nás všech. Podle Světové zdravotnické organizace patří neuropsychiatrická onemocnění mezi největší zdravotní rizika současnosti a začátkem léta dokonce Světová zdravotnická organizace překlasifikovala syndrom vyhoření na nemoc. Tématu se bude v říjnu věnovat i konference s příznačným názvem Prevence syndromu vyhoření v zaměstnání.

Na konferenci v průběhu dne vystoupí zajímaví hosté, dozvíte se novinky okolo syndromu vyhoření a budete mít možnost zúčastnit se i praktických workshopů.

 

V průzkumu Psychiatrické kliniky 1. lékařské fakulty UK a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze1 uvedlo 34 procent dotázaných Čechů, že pociťuje fyzické příznaky vyhoření, zejména vyčerpání. 32 procent respondentů trápily psychické symptomy, jako je nemožnost se soustředit, poruchy paměti či deprese. Velkou měrou se na tomto podílí životní styl. Pouze 17 procent dotazovaných dodržuje pravidla zdravého životního stylu, jako je pravidelný pohyb a strava či dostatečný příjem tekutin. Dalším rizikovým faktorem je dlouhodobý stres ze zaměstnání, který pociťuje 39 procent respondentů. Ty nejvíce stresuje kontakt s klienty a partnery, nevyhovující platové podmínky či přílišné pracovní i časové vytížení. O rizicích vyhoření a jeho předcházení se snaží zvednout povědomí společnost MultiSport Benefit prostřednictvím konference Prevence syndromu vyhoření v zaměstnání.

 

Konference se uskuteční 9. října v budově Business Link Visionary v pražských Holešovicích. Mezi přednášející patří například mistryně světa ve sportovním aerobiku Olga Šípková, která sama vyhořením trpěla, nebo jeden z nejúspěšnějších handicapovaných sportovců světa Jiří Ježek. Vystoupí také Marian Jelínek, hokejový trenér a manažer, který se více než 25 let zabývá sportovní psychologií, terapeutka Zdenka Kmuníčková či přední světoví kouči z oblasti osobního a organizačního rozvoje Charline S. Russo a Jan Mühlfeit.

 

Účastí si návštěvníci osvojí schopnost syndrom vyhoření u svých zaměstnanců rozpoznat, poskytnout pomoc, zajistit prevenci, účinně je motivovat či redukovat stresové faktory. V průběhu dne pak budou k dispozici workshopy pod vedením zkušených odborníků, kteří v praxi poradí třeba se zdravou výživou, motivací k pohybu či péčí o duševní pohodu. Ještě před zahájením konference si mohou sportovní nadšenci zasportovat s vicemistrem světa v Ironmanu Petrem Soukupem nebo Jiřím Vilímkem. Souhrn konference bude pro účastníky k dispozici také v tištěné podobě.

 

„O zaměstnance našich partnerů se dokážeme postarat dalece nad rámec vystavení karty. Což zahrnuje například i na míru šité firemní eventy nebo poradenství zaměřené na zdravý životní styl,“ doplňuje Marián Škripecký, Managing Partner ve společnosti MultiSport, která ve spolupráci s Koučing centrem a časopisem Moderní řízení konferenci připravila.

 

Program a podrobné informace: www.dusevnizdravivpraci.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku