Hlavní navigace

Tisk vizitek: Jak zaujmout zákazníky?

12. 12. 2022

Sdílet

 Autor: profi.point4me.com
Zajímavé povrchové úpravy, netradiční tvar nebo speciální papír. Možností, čím se odlišit při tisku vizitek, je mnoho.

Kterou z nich ale zvolit? A kde se naopak vyplatí neexperimentovat? Poradíme vám, jak na to, ale také proč je lepší si nechat vyrobit vizitky online. 

Pokud se rozhodnete vyrábět vizitky online, předem si vždy rozmyslete, jak by měla vizitka vypadat.

Zaujměte na první pohled

Lidem se dostane do rukou mnoho vizitek. A právě z toho důvodu je třeba získat si pozornost zákazníků zkrátka okamžitě. Skvělým způsobem jsou povrchové úpravy, díky kterým bude vizitka vyladěná do posledního detailu.

Oblíbenou úpravou je například parciální lak. Tento způsob úpravy kombinuje digitální tisk a nanášení laku injektovou technologií. Díky tomu vyniknou vybrané detaily – například kontaktní údaje nebo logo firmy. 

Nebojte se být originální

Kromě zajímavých povrchových úprav si můžete přivýrobě vizitek zvolit také další úpravy, jako jsou například částečné výseky nebo zaoblené rohy. Těmito úpravami se od konkurence skvěle odlišíte.

Na papíru záleží

Důležité je při výrobě vizitek vybrat správný papír. Pokud chcete zvýraznit barvy, sáhněte po lesklém papíru. U matné varianty zase nebudete muset řešit odlesky nebo případné otisky prstů.

Autor: profi.point4me.com

Tisk vizitek obnáší i výběr gramáže. Pokud chcete pevnější a tvrdší papír, sáhněte po papíru s vyšší gramáží. U vizitek je nejlepší volit papír s gramáží 250 g/m² a více. Budete tak mít jistotu, že budou tiskoviny kvalitnější a odolnější vůči ohnutí.

Zvolit si můžete také luxusní papír, nebo šedý či bílý perleťový papír. Pokud si nejste jistí, jaký papír při tisku vizitek online vybrat, poptejte u tiskárny vzorník papírů. Tiskárna Point4me vám ho zašle zdarma. Vizitku online tak můžete zadat do výroby co nejdříve.   

soutez_casestudy

S rozměry příliš neexperimentujte

Ačkoliv je lepší se v některých aspektech od konkurence odlišit, jinde se zase vyplatí držet osvědčených postupů. Ve většině případů je nejlepší zvolit rozměr 90×50 mm nebo 85×55 mm. Takové vizitky totiž snadno vložíte do diáře, vizitkovníku nebo peněženky. 

Autor: profi.point4me.com

Nechte si vyrobit vizitky online

Tisk vizitek si můžete objednat i online. Jednoduše si tak vyberete jak rozměr, tak papír nebo povrchové úpravy. U některých tiskáren se můžete v případě dotazů obrátit na online podporu, kde vám rádi poradí. Takovou službu nabízí například tiskárna Point4me. Můžete se tak například zeptat, jaký druh papíru je pro vaše tiskoviny nejlepší, nebo jaké povrchové úpravy by měla vizitka mít.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku