Hlavní navigace

Transakčnímu bankovnictví České spořitelny nově velí Pavel Chlumský

4. 9. 2013

Sdílet

 Autor: Česká spořitelna
Pavel Chlumský (* 1966), jeden z nejzkušenějších českých bankovních manažerů, koordinuje od 1. září 2013 veškeré činnosti zaměřené na poskytování služeb transakčního bankovnictví pro podnikovou klientelu České spořitelny. Pod jeho správu nově spadají týmy Cash managementu, Trade Finance, Treasury, Leasingu a Factoringu.

“Model řízení bude založen na maticovém principu. Na jedné straně stojí tradiční organizační struktura produktových útvarů založená na oborové a technologické příbuznosti jednotlivých produktů (např. cash management, trade finance, treasury). Na straně druhé potom průřezové aktivity transakčního bankovnictví spojující vybrané služby těchto útvarů na bázi jejich vazby k provozním tokům klientů přes banku“, řekl Pavel Chlumský. „Výsledkem tohoto působení bude zvýšení hodnotového příspěvku finanční skupiny České spořitelny jejím klientům, zvýšení transakčních objemů a s tím spojený vyšší finanční efekt pro klienta i banku,” dodal Chlumský.

Česká spořitelna svěřila řízení firemního transakčního bankovnictví Chlumskému na základě jeho bohatých manažerských zkušeností, které získal na českém bankovním trhu. Chlumský působil až do konce loňského roku jako generální ředitel banky Crédit Agricole CIB v Česku a na Slovensku. Od počátku letošního roku pak Chlumský řídí síť sedmi regionálních center České spořitelny zaměřených na poskytování služeb malým a středním podnikům.

V minulosti zastával Pavel Chlumský manažerské pozice v Živnostenské bance a podílel se také na přípravě vstupu finanční skupiny PPF na bankovní trh na Ukrajině.

ICTS24