Hlavní navigace

ACCA se rozrostla o 50 nových členů a vyhlásila nejlepší studenty

22. 10. 2015

Sdílet

 Autor: © nyul - Fotolia.com
Asociace certifikovaných účetních (ACCA) rozšířila své řady o 50 nových členů, kteří získali mezinárodně uznávaný titul ACCA. Asociace se tak rozrostla na celkový počet 1 035 členů z řad finančních manažerů a ředitelů, přičemž celkem 40 z nich se od dubna tohoto roku může prokázat seniorním titulem FCCA.

Aby mohli jednotliví kandidáti získat profesní titul ACCA a stát se tak jejím členem, musí kromě doložení relevantních praktických zkušeností úspěšně složit 14 písemných zkoušek z celkem 16 předmětů.

 

Nejlepšími studijními výsledky za poslední půlrok zazářila Lucia Jakabovičová, která se z celkového počtu 21.327 studentů ACCA umístila na 6. sdíleném místě, zkouška Corporate Reporting. Mária Galajdová se díky svému výsledku ve zkoušce Financial Management zařadila z 23.871 studentů na 9. sdílené místo a třetím nejúspěšnějším studentem za uplynulé zkouškové období se stal Roman Schichman, jenž po absolvování zkoušky Advanced Performance Management zaujal z celkového počtu 12.307 studentů 12. sdílené místo.

 

„Velmi nás těší, že se naši studenti umístili na předních místech v rámci celosvětového hodnocení ACCA. Jsme rádi, že se dokáží prosadit nejenom vůči ostatním studentům, ale především získají tolik ceněné praktické profesní dovednosti a zkušenosti,“ uvedla Kateřina Benešová, ředitelka ACCA pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

CS24

 

Prestižní profesní organizace účetních ACCA pro své členy již několik let připravuje pravidelné semináře, konference, obchodní snídaně a další akce, které jim umožňují setkat se s úspěšnými kolegy z finanční praxe či významnými osobnostmi z oblasti byznysu. Od dubna letošního roku vzrostla členská základna ACCA na celkových 1.035 členů, včetně 617 seniorních členů s titulem FCCA. Celosvětově má ACCA jako největší mezinárodní profesní organizace účetních na 178.000 členů a 455.000 studentů.

Byl pro vás článek přínosný?