Hlavní navigace

Bisnode udělil Top Rating nejlepším exportérům

16. 12. 2014

Sdílet

Poradenská společnost Bisnode dnes udělila nejlepším českým exportérům mezinárodně uznávané ocenění Top Rating. Nejlépe hodnocenými exportéry podle Top Ratingu Bisnode za rok 2013 jsou Saint-Gobain Adfors CZ, Sellier&Bellot a Hartmann–Rico.

V rámci samostatné kategorie „Nejlepší exportéři dle hodnocení Bisnode“ soutěže Exportér roku byly hodnoceny české firmy s největším meziročním nárůstem exportu podle vlastní, mezinárodně uznávané, metodiky Top Rating. Soutěž Exportér roku pořádá Střední podnikatelský stav pod záštitou Hospodářské komory České republiky. Soutěže se mohou zúčastnit všichni exportéři se sídlem v České republice s ročním objemem vývozu nad 100 milionů korun.

 

Prestižní ocenění Top Rating je mezinárodně uznávané hodnocení, které může na základě stanovené metodiky získat pouze 2 % nejkvalitnějších firem, které splňují přísná kritéria. „Naše hodnocení zvyšuje prestiž firmy na podnikatelském trhu. Oceňuje její stabilitu, solventnost, důvěryhodnost a vydává doporučení, že obchod s touto společností je na minimální úrovni rizika,“ vysvětluje General Manager Bisnode v Čechách a na Slovensku, David Farský.

 

„Kategorie Nejlepší exportéři dle hodnocení Bisnode je sice letos v soutěži Exportér roku teprve potřetí v dvacetileté historii soutěže, ale již nyní lze říct, že soutěži dala novou přidanou hodnotu a exportéři, kteří ji získali, si jí váží. Je totiž pro ně nejen prestižním oceněním, ale také dobrou referencí při získávání nových zakázek i nových trhů,“ říká předseda sdružení Střední podnikatelský stav a viceprezident Hospodářské komory ČR Zdeněk Somr a dodává: „Soutěž Exportér roku je vysoce prestižní, což mimo jiné dokládá i každoroční účast premiérů a ministrů či předsedů parlamentních komor na vyhlašování jejích výsledků. To, že společnost Bisnode uděluje své mezinárodně uznávané hodnocení v rámci Exportéra roku, prestiž této soutěže jen potvrzuje.

 

TOP 10 exportujících společností oceněných prestižním certifikátem Top Rating za rok 2013
(nárůst exportu 2012–2013, %)

 

1. Saint-Gobain Adfors CZ s.r.o. (38,07 %)
2. Sellier&Bellot a.s. (21,06 %)
3. Hartmann–Rico a.s. (19,64 %)
4. KES - kabelové a elektrické systémy, spol. s r.o. (19,34 %)
5. P-D Refractories CZ a.s. (13,56 %)
6. Ostroj a.s. (10,28 %)
7. Veba, textilní závody a.s. (5,65 %)
8. Pleas a.s. (4,08 %)
9. Nová Mosilana, a.s. (3,43 %)
10. Škoda Auto a.s.(1,60 %)

 

Zdroj: Bisnode

ČTĚTE TAKÉ:

→ Sedmnáctý ročník prestižní soutěže Exportní cena DHL UniCredit zná své vítěze ve všech kategoriích
V kategorii „Středně velká společnost“ obsadila první místo společnost HIT OFFICE s.r.o., výrobce potravinářského a archivačního programu patřící mezi lídry evropského trhu a řadící se mezi tři nejvýznamnější výrobce papírových tácků, misek a talířů...

→ Asociace exportérů varuje před propadem vývozu. Čeští vývozci jsou limitováni mnoha faktory, chtějí řešení
Český export je aktuálně v porovnání s loňským rokem zatím na vzestupu. Od ledna do srpna letošního roku se zvýšil konkrétně o 14,6 % na 2,3 bilionů korun.

G+

Byl pro vás článek přínosný?