Hlavní navigace

CEO Stanislav Sýkora odvolán, jeho nástupkyní v Asseco Solutions se stane Martina Mošková

22. 1. 2013

Sdílet

 Autor: © designsoliman - Fotolia.com
Dalším krokem k integraci české a slovenské části společnosti Asseco Solutions je změna na nejvyšším postu v Asseco Solutions ČR. Vedením společnosti byla s platností od 1. února 2013 dočasně pověřena současná generální ředitelka Asseco Solutions SR Martina Mošková, která tak nyní bude generální ředitelkou celé společnosti.

Sloučení pod jednotné vedení má vést k větší provázanosti a efektivnější koordinaci práce českého a slovenského týmu.

„Velmi si vážím práce, kterou současný generální ředitel, Stanislav Sýkora (o jeho dalších aktivitách si lze přečíst zde) v naší firmě za roky svého působení odvedl. Chápu, že nastoupit na místo generálního ředitele ve společnosti, která je na trhu podnikových informačních systémů ERP v České republice lídrem, je obrovský závazek, nejen vůči zákazníkům a veřejnosti, ale především vůči našim spolupracovníkům, “říká Martina Mošková a dodává: „Budoucnost Asseco Solutions vidím v synergickém využívání toho nejlepšího z obou zemí. Užší spolupráce českých a slovenských týmů povede k rychlejšímu rozvoji stávajících produktů a využití zkušeností lidí při společném vývoji, směřujícímu k vytvoření mezinárodně použitelných softwarových řešení.“

Stanislav Sýkora říká: "Přeji společnosti Asseco Solutions, aby i pod novým vedením nadále poskytovala kvalitní produkty a dosahovala tradičně dobrých hospodářských výsledků".

 

Martina Mošková Ing. Martina Mošková vystudovala obor účetnictví a auditorství na fakultě hospodářské informatiky Ekonomické univerzity v Bratislavě. Před svým nástupem na pozici ředitelky úseku financí ve společnosti DATALOCK, kde pracuje od roku 2007, působila na manažerských pozicích v oblasti ekonomiky ve společnostech Ringier Slovakia a.s., Bratislava a NRC a.s., Trenčín. V roce 2008 byla jmenována členkou představenstva společnosti DATALOCK, která po začlenění do nadnárodní skupiny Asseco integrovala a změnila název na Asseco Solutions.

 

Stanislav SýkoraIng. Stanislav Sýkora vystudoval VŠZ v Praze. Po studiích nastoupil do společnosti Agrodat, kde působil jako programátor. V roce 1990 se stal zaměstnancem společnosti LCS International, ve které prošel řadou různých pozic. V průběhu let zde byl mimo jiné ředitelem divize Helios Orange, personálním ředitelem a zástupcem generálního ředitele. V srpnu 2007 byl jmenován generálním ředitelem a předsedou představenstva společnosti LCS, která po začlenění do nadnárodní skupiny Asseco integrovala a změnila název na Asseco Solutions.

 

Asseco Solutions, a.s., je největším producentem podnikových informačních systémů na českém a slovenském trhu. Softwarové aplikace z jeho produkce jsou distribuovány i na dalších trzích v rámci střední Evropy. Společnost se zabývá nejen vývojem, ale také implementací a podporou specializovaných systémů pro organizace všech velikostí v nejrůznějších oblastech jejich působení. Produktové portfolio sahá od informačních systémů pro nejširší spektrum podniků, zabývajících se výrobou, obchodem či službami, přes produkty pro oblast veřejné správy, až po například produkty pokrývající specializované potřeby ubytovacích a stravovacích zařízení. Všechny produkty jsou doplněné širokou nabídkou služeb a partnerských programů. Kromě základních modulů a funkcionalit poskytují též řešení pro jednotlivé oblasti podnikání, tzv. „oborová řešení“. Asseco Solutions je nositelem certifikátu kvality ISO 9001:2008 a je členem nadnárodní skupiny ASSECO Group. Na konci roku 2011 v Asseco Solutions pracovalo celkem 515 osob a obrat za rok 2011 činil 611 mil. Kč.

 

 

Bližší informace lze nalézt na www.AssecoSolutions.eu

 

ASSECO Group

Skupina ASSECO byla založena v roce 2004 vytvořením strategického partnerství mezi Asseco Poland (bývalý Comp Rzesów) a Asseco Slovakia. Z hlediska tržní kapitalizace je skupina jednou z deseti největších kótovaných IT společností v Evropě. Ekonomicky patří k nejsilnějším evropským softwarovým společnostem – v roce 2009 se umístila na pátém místě v řebříčku The Truffle 100, který analyzuje 100 nejúspěšnějších softwarových společností na základě kategorie výnosů z vlastního softwaru. Skupina ASSECO je dnes mezinárodním uskupením prosperujících evropských IT společností, které poskytují komplexní IT řešení všem segmentům ekonomiky v mnoha zemích Evropy. Portfolio jeho klientů tvoří stejně tak silné nadnárodní bankovní a finanční společnosti, veřejné instituce, mezinárodní korporace, jako malé a střední podniky.  Na konci roku 2010 zaměstnávalo ASSECO Group více než 13 500 lidí po celé Evropě.

 

Bližší informace lze nalézt na www.asseco.com

 

 

 

Byl pro vás článek přínosný?