Hlavní navigace

Chcete zlepšit řízení obchodních procesů a servisně orientované architektury?

5. 4. 2011

Sdílet

Novinky v oblastech řízení obchodních procesů a servisně orientované architektury byly hlavním tématem odborné konference společností Galeos a Progress Software, která se před nedávnem uskutečnila v Praze. Odborníci z ČR i ze světa se shodli, že trendem nejbližších let má být s ohledem na rychlost a neustálé změny dnešního podnikatelského prostředí další zkracování reakční doby řízení podnikových procesů.

Potenciál Business Process Managementu a jeho možností od analýzy obchodních procesů směrem k jejich řízení představil v Praze Mohammad Ketabchi, ředitel pro strategii společnosti Progress Software a zakladatel společnosti Savvion, kterou získal Progress v rámci akvizice v lednu 2010.

Business Process Management v pojetí společnosti Progress Software má tři klíčové složky – BPE (Business Process Execution) pro koncové uživatele, BPA (Business Process Analyses) pro byznys analytiky a BPI (Business Process Improvement) pro vedení společností. Mezi klíčové inovace Progress Software v oblasti řízení obchodních procesů pak patří zapojení Business Intelligence pro analýzu historických dat, monitoring obchodních aktivit pro dostupnost informací v reálném čase a Business Process Management pro správný kontext interpretovaných dat.

V nové dekádě podle Ketabchiho můžeme očekávat nástup Responsive Process Managementu (RPM), jako způsobu řízení podnikových procesů v reálném čase. V rámci tohoto inovativního konceptu jsou funkce BPM synergicky napojeny na nástroje zpracování událostí Business Event Processing (BEP). 

Mezi obory, kde je Business Process Management nejrozšířenější, patří banky, pojišťovnictví, státní správa, telekomunikace a zdravotnictví, v EU přitom nejrychleji roste využití ve finančním sektoru a zdravotnictví. „V České republice má řada firem, například z finanční sféry, s řízením obchodních procesů značné zkušenosti. I v ČR už je překonané pojetí BPM jako nástroje pro modelování či řízení workflow. Moderní BPM a zejména RPM řešení, kam patří i Progress Savvion, umožňují řídit aplikační služby a také je pružně rekonfigurovat. To je důležité pro firmy, které se rychle rozvíjejí a musí reagovat na měnící se situaci na trhu,“ přiblížil Jiří Gregor, předseda představenstva společnosti Galeos, která organizacím pomáhá automatizovat a řídit obchodní procesy.

 

Zdroje: Progress Software, GALEOS

 

CS24

Foto: © ioannis kounadeas - Fotolia.com

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku