Hlavní navigace

KUPEG nově nabízí produkty speciálního pojistného krytí

17. 9. 2014

Sdílet

 Autor: © Gorilla - Fotolia.com
V souvislosti se současnou ekonomickou situací žádá stále více podniků co nejvyšší pojistné krytí svých transakcí. Odpovědí na tyto požadavky jsou produkty speciálního pojistného krytí, které KUPEG nabízí ve spolupráci se svojí sesterskou společností Trade Credit.

Pokud potřebujete zajistit své pohledávky v maximální možné míře a tradiční úvěrové pojištění nekryje plně vaše požadavky nebo hledáte-li takové řešení, které zachová úplnou autonomii vašeho vlastního systému správy pohledávek, ale zároveň vaši firmu ochrání před nepředvídatelným rizikem, jsou výše zmíněné produkty určeny právě pro vaši společnost.

 

Doplňkové pojištění Top Up Cover - pokryjte své pohledávky - plně a jednoduše

V dnešní době hledá řada majitelů firem možnosti, díky nimž by mohli pokrýt své pohledávky v co nevyšší možné míře. Plné pokrytí pohledávek však tradiční úvěrové pojištění ne vždy umožňuje a v některých případech navíc ani nelze s ohledem na kredibilitu dlužníka upsat plné riziko u jedné pojišťovny. Právě pro tyto případy je určeno doplňkové pojištění Top Up Cover, jehož prostřednictvím lze získat další pojistnou kapacitu. Pojištění Top Up Cover totiž pokrývá i pohledávky přesahující limity stanovené tradičním úvěrovým pojištěním a doplňuje pojistnou kapacitu až do požadované úrovně. „Toto extra krytí k tradičnímu úvěrovému pojištění je jedinečné svou minimalistickou administrativou. Je třeba vyplnit pouze jeden dotazník navíc. Klient nemusí žádat o další pojistné limity, všechny pojistné limity jsou od okamžiku podpisu smlouvy navýšeny dle potřeby klienta až na dvojnásobek,“ říká Michal Veselý, generální ředitel KUPEG úvěrová pojišťovna a.s. „Protože doplňkové krytí Top Up Cover zajišťuje naše partnerská pojišťovna, můžeme našim klientům nabídnout vždy maximální možný limit,“ upřesňuje Michal Veselý.

 

CS24

Excess of Loss - řešení pro střední a velké společnosti s vlastním systémem správy pohledávek

Pro společnosti, které investovaly do vlastního systému správy pohledávek a nechtějí být omezovány úvěrovými limity, je určena inovativní forma úvěrového pojištění Excess of Loss. Na rozdíl od tradičního úvěrového pojištění nezasahuje do systému správy pohledávek ani do obchodních vztahů pojištěné společnosti. Ta je totiž stále zodpovědná za případné ztráty do výše dohodnuté částky, ale zároveň je krytá proti nepředvídatelným a výjimečným ztrátám, které by mohly ohrozit finanční zdraví společnosti nebo by pro ni mohly být dokonce likvidační. „Excess of Loss nevyžaduje žádnou administrativní práci navíc a omezuje nutnou komunikaci mezi pojištěným a pojišťovnou na minimum. Komunikace je nutná pouze v případě, kdy se objeví vážný problém, například pokud jsou po určitém čase tradiční procesy vymáhání pohledávek neúspěšné,“ uvádí Michal Veselý. „Přestože oba speciální produkty nabízíme ve spolupráci s naší sesterskou společností, pro klienta to neznamená žádnou složitou komunikaci – vše kompletně zařídí náš obchodní zástupce,“ doplňuje Michal Veselý.

Byl pro vás článek přínosný?