Hlavní navigace

Naši zákazníci ušetří 82 procent nákladů na tisk...

9. 4. 2018

Sdílet

 Autor: © adimas - Fotolia.com
...říká Lukáš Netík, Marketing Specialist ve společnosti MyQ.

Objevila se v poslední době nějaká technologická změna v oblasti tisku, o níž se domníváte, že vzbudí zájem u vašich zákazníků v letošním roce?

Poslední naší velkou novinkou v našem softwaru je možnost využít zabudované OCR (optical character recognition). Pomocí scanneru umožňuje digitalizaci tištěných textů, s kterými pak lze dále pracovat jako normálním počítačovým textem. V oblasti technologii a tisků bude právě stoupat digitalizace všeho kolem nás.

Je zájem o outsourcing tiskových řešení a systémů, resp. o tisková řešení jako službu? Jakého segmentu (obor, velikost firmy) se to především týká?

Zájem je kontinuální a týka se všech odvětví státních i komerčních sfér.

Jaký je aktuální stav ve snahách o snižování objemu potištěného papíru? Jaký je stav v oblasti ekologičtějších alternativ tisku (e-ink, tisk na recyklovaný papír, využívání menších formátů), je zájem o tato řešení na straně zákazníků?

Zájem na straně zákazníků o snižování potištěného papíru je veliký, proto nás oslovují, aby ušetřili. Sníží si tím jejich náklady, zefektivní jejich práci ušetřením času a pomohou tak i ušetřením přírody, kde potom není potřeba kácet tolik stromů. Při zavedení našeho systému je místo 100 stromů potřeba jen 18 stomů. Měřená úspora našeho odběratele je 82 % ušetřených nákladů.

soutez_casestudy

Je vidět stále rostoucí snaha o posun od tištěných k elektronickým dokumentům. Jak se to projevuje v obchodní praxi? Jak se daří se řešit praktickou koexistenci tisku a oběhu elektronických dokumentů?

To je v pořádku. Ekologie je důležitá a elektronický dokument rychlejší. V obchodní praxi k tomu firmám pomáháme – naše MyQ solution dokáže určit každému uživateli kolik může tisknout papírů na kusy, ten pak pečlivě zvažuje co tisknout a co ne. Nejedná tak bezhlavě a radši využije elektronickou podobu, když nutně nepotřebuje tisknout.

Byl pro vás článek přínosný?