Hlavní navigace

Podnikejte s rozumem, mějte své finance pod kontrolou

Sdílet

 Autor: © nobeastsofierce - Fotolia.com
Každý podnikatel si pečlivě vybírá své investice, dodavatele či distributory. Ale přemýšleli jste o tom, kde máte své úspory? A odkud berete finance na výdaje?

(Komerční sdělení)

 

Spořicí účty se podnikatelům vyplatí – podmínky už se změnily

Máte volné finanční prostředky, které nechcete okamžitě investovat? Co s nimi uděláte? Stále je mnoho těch, kteří nechávají své finance ležet doslova ladem na běžném účtu. Tady se však finance nijak nezhodnocují. Ba naopak vlivem inflace ztrácejí svou hodnotu.

Ještě před pár lety by to možná bylo vzhledem k podmínkám bankovních institucí pochopitelné. Peníze bylo výhodnější nechat na běžném účtu, nebo na spořicím pro soukromé osoby. Dnes je vše jinak. Vložit peníze na spořicí účet pro podnikatele je jednoznačně rozumný krok.

Ve srovnání s běžným účtem jsou zde peníze nesrovnatelně lépe zhodnocovány a zároveň s nimi můžete kdykoli nakládat.

 

Kreditní karta není jen platební prostředek

A podobné je to s kreditními kartami. Na našem trhu jsou relativně krátkou dobu, zájem o ně jak v řadách podnikatelů, tak českých domácností, neustále roste. Na konci roku 2012 vlastnili lidé v České republice celkem téměř 2,3 milionu kreditních karet.

Ačkoliv většina lidí považuje kreditní karty za prostředek k placení svých výdajů, jejich využití je mnohem širší. Jednak slouží k úhradě závazků, výběru hotovosti z bankomatů nebo jako prostředek získání výhodného úvěru, ale také je můžete využít k regulaci a kontrole svých finančních výdajů.

Lze u nich nastavit omezení účelu využití na určité typy služeb a zboží. Prostřednictvím karet okamžitě získáte přehled o aktuální transakční situaci. A některé kreditní karty, respektive s nimi spojené služby dokážou s daty pracovat a poskytovat jejich analýzy.

CS24

 

Kreditní karta přináší výhody

  • Na rozdíl od spotřebitelského úvěru poskytuje kreditní karta bezúročné období trvající v průměru 45 dní.

  • Finance je možné z karty čerpat opakovaně, aniž by byl stav konta předtím vyrovnán na nulu.

  • K financování svých záměrů a potřeb využíváte nejprve peníze bankovní instituce, nikoli svoje.

Byl pro vás článek přínosný?