Hlavní navigace

S cestovními kancelářemi nespolupracujeme…

17. 2. 2010

Sdílet

Jako rodinný penzion na Šumavě v těsné blízkosti hranic s Německem vidím v době ekonomické krize šanci přežít ve snižování nákladů, nikoli však na úkor klienta.

Co nejvíce se snažíme zastat vlastními silami – od nákupů potravin, vaření, obsluhy klientů, až třeba po uklízení sněhu a zahradničení. Zaměstnáváme pouze jednu pracovní sílu na úklid a na částečný úvazek účetní. Pro letošní rok žádné zlepšení nevidíme. Máme sice výhodu v tom, že je u nás dlouhá zimní sezóna – od poloviny prosince do konce března, ale letos bohužel, Praha, Brno a další velká města, odkud k nám přijížděly rodiny s dětmi na jarní prázdniny, mají prázdniny ve stejných termínech. Doufáme, že se nám podaří během února a března udržet obložnost alespoň na 70 %.

Snižovat ceny již nemůžeme, bylo by to na úkor kvality restauračního zařízení a my jako rodinný penzion si zakládáme na tom, aby naši hosté s kuchyní spokojeni. Připravujeme tzv. rodinné balíčky, kde budeme poskytovat slevu pro malé děti nebo množstevní slevy, pokud k nám přijede parta o deseti a více lidech. S cestovními kancelářemi nespolupracujeme a nehodláme na tom nic měnit. Naše zkušenosti nejsou právě nejlepší. Odřeknutý nasmlouvaný zájezd nebo méně hostů, než bylo sjednáno, nám dělalo vrásky na čele. Museli jsme odmítnout zájemce pro nedostatek kapacity a pokoj nakonec zůstal neobsazen. Letos bychom chtěli se více soustředit na německou klientelu, jak v zimních, tak i letních měsících. Porovnávali jsme si ceny podobných zařízení u našich sousedů v Německu a troufáme si říci, že u nás dostanou stejnou kvalitu ubytování a stravování za nižší cenu, než doma. Na větší reklamu nám peníze nezbudou, zlepšujeme alespoň naše webové stránky a rozšiřujeme nabídku služeb. Od půjčování lyží, saní, sportovních potřeb pro letní sporty až třeba po sjednávání masáží a relaxačních aktivit v nedalekých wellness centrech.

soutez_casestudy

 

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku