Hlavní navigace

Sejdeme se skládce… Nebo snad na hřbitově?

5. 8. 2013

Sdílet

 Autor: © frenta - Fotolia.com
Vejít do kavárny a narazit tam na právě probíhající schůzku není nic neobvyklého. U více než 26 tisíc respondentů z devadesáti zemí bylo zjišťováno, na jakém nejpodivnějším místě měli dosud schůzku, a mezi bizarní místa patří například klášter, starý železniční tunel, jesle nebo farma na žížaly.

Některé z lokalit zjištěných v průzkumu odpovídají spíše akčnímu thrilleru, další naznačují, že neexistuje místo, které by firmy pokládaly za nevhodné pro schůzku – setkání probíhala v letištním hangáru, ponorce, dole, porouchaném výtahu nebo na staré rybářské lodi.

 

10 nejpodivnějších míst pro schůzku na světě

10 nejpodivnějších míst pro setkání v ČR

Koupelna

Továrna společnosti Coca Cola

Žebřík

Větrná elektrárna

Jeskyně

Cyklistická akce

Skládka

Podzemní chodby Pražského hradu

Svatební hostina

Střecha domu

Během projížďky na saních

Opera

Pole s kapustou

Střelnice

Válečná loď

Letecká základna

Kůlna

Srub v lese

Kancelářská kuchyňka

Výletní loď

 

 

Jenepravděpodobné, že by se například střechy staly v ČR v dohledné budoucnosti hitem. Opera je rozhodně stravitelnější. Běžnější prostředí pro schůzku poskytnou nejspíš auta, kavárny a hotelové pokoje, ale populární jsou též letadla a letiště, na čemž se podepisuje mezinárodní charakter současného podnikání. Avšak existují i zajímavější místa: minimálně jedna osoba zmínila schůzku na skládce a další se účastnila schůzky na hřbitově.

 

 

Jdeme na pláže, tam se všechno ukáže

CS24

Dobré je, že k využívaným místům patří i bazény, lyžařská střediska, golfová hřiště a vířivky – ukazuje se, že obchodní schůzka nemusí být jenom dřina. Rudd Doggen, regionální ředitel pro střední a východní Evropu ve společnosti Regus to komentuje: „Podivná místa, na kterých se lidé účastní obchodního jednání, ať již jde o sociální zařízení nebo opuštěné budovy a pláže, dokládají, jaké svobodomyslnosti a flexibility dosáhli lidé ve světě současného byznysu. Místa uvedená v tomto průzkumu nemusí být každému po chuti a některá určitě vzbuzují pochybnosti ohledně bezpečnosti a profesionálního přístupu. Méně dobrodružní profesionálové mají to štěstí, že po celém světě existuje rozsáhlá síť produktivních a profesionálních míst pro pořádání schůzek, které jim umožní soustředit se více na své cíle než na neobvyklé prostředí.“

 

Byl pro vás článek přínosný?