Hlavní navigace

Štěpán Flieger povede oddělení fúzí a akvizic společnosti EY

17. 2. 2017

Sdílet

 Autor: EY
Poradenská společnost EY bude mít od března nového šéfa týmu fúzí a akvizic. Stane se jím Štěpán Flieger. Ve funkci nahradí Petra Kříže, který oddělení fúzí a akvizic vedl poslední tři roky. Ten bude nově spravovat majetek známému českému podnikateli Pavlu Bouškovi, majiteli Vafo Praha.

„Společnost EY patří v oblasti fúzí a akvizic dlouhodobě mezi špičku na českém trhu i v regionu střední a východní Evropy. Radíme při akvizicích a prodejích významným českým podnikatelům, mezinárodním korporacím i private equity fondům. Chtěl bych Petru Křížovi poděkovat za všechno, co udělal pro to, aby se naše firma v České republice stala předním poradcem v oblasti fúzí a akvizic, a popřát mu hodně úspěchů ve společnosti Vafo. Štěpán Flieger je už řadu let klíčovým členem našeho M&A týmu a jeho úkolem nadále bude rozvoj tohoto poradenství. Do své nové pozice přináší rozsáhlé zkušenosti z M&A poradenství kupujícím i prodávajícím. Věřím, že bude úspěšně pokračovat v rozvoji týmu i celého transakčního poradenství EY,“ říká Peter Wells, vedoucí partner transakčního poradenství společnosti EY v České republice.

 

Nový vedoucí fúzí a akvizic Štěpán Flieger se domácím i zahraničním transakcím ve společnosti EY věnuje již více než 10 let. Podílel se na řadě prodejů a nákupů společností, fúzí a předinvestičních prověrek pro české firmy a přední české podnikatele i mezinárodní klienty. Jako poradce byl zodpovědný například za prodej české a maďarské divize společnosti Raab Karcher patřící koncernu Saint Gobain, vstup finančního partnera TA Associates menšinovým podílem do společnosti W.A.G. payment solutions nebo čerstvě za prodej několika značek lihovin společnosti Stock Spirit. Má zkušenosti z mnoha různých oborů. Dlouhodobě se věnuje sektoru zdravotnictví, kde stál za prodejem společností Santé nebo Medicover a dalších firem.

soutez_casestudy

 

Před nástupem do EY pracoval Štěpán jako analytik automobilového trhu ve společnosti Renault CZ. Vystudoval Mezinárodní obchod a monetární ekonomii na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze. Studoval také na kanadské HEC Montréal. Je držitelem certifikace CFA (Chartered Financial Analyst). Mluví plynně anglicky a francouzsky. Volný čas rád tráví na horách v zimě i v létě.

Byl pro vás článek přínosný?