Hlavní navigace

Steve Jobs dává všem manažerům příklad v odvaze a vytrvalosti

22. 2. 2011

Sdílet

Přesto, že je generální ředitel společnosti Apple na zdravotní dovolené, stále se podílí na strategii a rozvoji produktů.

CEO společnosti Apple Steve Jobs by mohl být na nemocenské a věnovat se léčení, ale místo toho se stále účastní všech meetingů ve společnosti a dokonce byl před několika dny spatřen v areálu Cupertino. The Wall Street Journal uvádí, že Jobs se stále velkou měrou podílí na strategickém a produktovém vývoji produktů Apple i přesto, že je od 17. ledna na zdravotní dovolené z neupřesněných důvodů.

Wall Street Journal cituje informované zdroje, které uvádí, že podnikání v Apple se bude i nadále vyvíjet stejným směrem jako v předchozích obdobích před Jobsovým odchodem na zdravotní dovolenou. Že se Jobs nepřestal zapojovat do práce není velkým překvapením, přečteme-li si jeho veřejné oznámení o zdravotní dovolené: dne 17. ledna zaslal totiž Jobs všem zaměstnancům Apple e-mail, kde jasně prohlásil: „Budu pokračovat ve funkci generálního ředitele a budu se zapojovat do všech významných strategických rozhodnutí pro firmu.“

COO společnosti Apple Tim Cook převzal ze dne na den Jobsovy povinnosti s tím, že někteří analytici spekulují, že se tak stalo s výhledem na to, že se Cook stane později CEO celé společnosti Apple. Zdá se ale, že se Apple zřejmě rozhodla držet nástupnické plány přísně pod pokličkou, a to navzdory četným dotazům a výzvám akcionářů společnosti. Proběhly i spekulace, že Jobsovo onemocnění bude mít vliv na představení nového iPadu 2, který je údajně již ve výrobě.

 

Z nově spuštěného "sesterského" portálu CFO World v USA přeložila Sandra Šubertová

CS24

 

 

Byl pro vás článek přínosný?