Hlavní navigace

Svaz průmyslu a dopravy je silně znepokojen z návrhu na druhou vlnu sankcí EU vůči Rusku

2. 9. 2014

Sdílet

 Autor: © Alexey Kuznetsov - Fotolia.com
Největší zaměstnavatelský svaz v zemi požaduje, aby se jasně vyhodnotily dopady na jednotlivé firmy a odvětví.

Svaz průmyslu a dopravy ČR vyjadřuje silné znepokojení z návrhu na přijetí nové vlny sankcí Evropské unie vůči Ruské federaci. Upozorňuje na výrazné negativní dopady na tuzemské průmyslové podniky a na jejich export. Pokud by rozšíření sankcí dopadlo také na export technologií dvojího užití zahrnující speciální materiály, obráběcí stroje, počítače a elektroniku a další komodity, mohlo by dojít k silnému zhoršení kondice některých tuzemských firem.

 

Firmy podnikající na ruském trhu již nyní signalizují ztrátu zakázek a potíže s financováním obchodu. Svaz průmyslu požaduje, aby se jasně vyhodnotily dopady na jednotlivé firmy a odvětví. Očekává, že vláda bude hledat řešení, jak pomoci postiženým firmám a odvětvím.

soutez_casestudy

 

Svaz průmyslu a dopravy ČR je největším zaměstnavatelským svazem v zemi. Posláním této dobrovolné, nestátní organizace, nezávislé na vládě, politických stranách a odborech, je ovlivňovat hospodářskou a sociální politiku vlády a působit na vytváření optimálních podmínek pro podnikání. Hájí zájmy zaměstnavatelů v evropských a mezinárodních organizacích, zejména jako člen vlivného evropského svazu zaměstnavatelů BusinessEurope.

Byl pro vás článek přínosný?