Hlavní navigace

Tomáš Kořínek je novým členem představenstva ČSOB

13. 1. 2015

Sdílet

 Autor: archiv redakce
Odpovědností nového člena představenstva banky bude řízení rizik.

Novým členem představenstva ČSOB odpovědným za řízení rizik se stal od 1. 1. 2015 Tomáš Kořínek. Změna je v plném souladu s politikou řízení rizik v rámci skupiny KBC a regulatorními požadavky, včetně požadavku na oddělení výkonu této funkce od bankovních obchodů či řízení financí.

 

„Během posledních pěti let jsme ve skupině ČSOB posunuli práci s rizikem na vysokou úroveň. Naším cílem je, aby se vysoce kvalitní práce s rizikem stala naší výhodou a zejména výhodou pro naše klienty. Ve své nové funkci se budu snažit, aby se nám povedlo tohoto ambiciózního cíle dosáhnout,“ uvedl Tomáš Kořínek.

 

Tomáš Kořínek působí v ČSOB od roku 2009 a do konce roku 2014 byl výkonným ředitelem útvaru Řízení rizik skupiny. V letech 2010-14 se významnou měrou podílel na vybudování integrovaného řízení rizik skupiny ČSOB kde, mimo jiné, dokončil projekt implementace nové regulace Basel II a později vedl projekt implementace Basel III. Jeho hlavním cílem bylo a je vybudovat ve skupině ČSOB silnou kulturu práce s rizikem jakožto integrální součást celkové obchodní strategie.

 

Vystudoval obor Ekonomie a management na Fakultě elektrotechnické ČVUT. Poté působil v seniorních manažerských funkcích ve významných finančních institucích na českém trhu. Svou kariéru započal v roce 1993 na nově vznikajícím českém kapitálovém trhu, později vedl obchodní oddělení pro firemní klientelu a následně se již plně soustředil na oblast řízení rizik. Před nástupem do ČSOB byl členem představenstva odpovědným za řízení rizik, finance a operations ve Volksbank.

ČTĚTE TAKÉ:

CS24

→ Rudolf Kypta, CFO spol. ČSOB Leasing: Dlouhodobě vidíme perspektivu v zemědělství a strojírenství
„Letos probíhá generační výměna celého účetního systému společnosti,“ říká Rudolf Kypta, člen představenstva a finanční ředitel společnosti ČSOB Leasing, a.s.

G+

Byl pro vás článek přínosný?