Hlavní navigace

Unicorn získal statut specialisty Symantec na podnikovou bezpečnost

10. 1. 2012

Sdílet

 Autor: © Victoria - Fotolia.com
Jak bylo dnes v noci zveřejněno, Unicorn prošel před koncem roku 2011 náročnou certifikací a stal se specializovaným partnerem společnosti Symantec pro oblast Enterprise Security.

Výše zmíněná certifikace je pro klienty zárukou, že u Unicornu naleznou komplexní portfolio produktů a služeb pro zabezpečení svých informací v nejvyšší kvalitě. 

Produkty a služby pro ICT infrastrukturu mají v portfoliu Unicorn Systems své pevné místo. Na řešeních pro oblast IT bezpečnosti, na kterou se společnost zaměřuje nejvíce, dlouhodobě spolupracuje se společností Symantec. Aby toto spojení ještě více zdůraznila, vstoupila společnost Unicorn do certifikačního programu Symantec Specialist partner a získala akreditaci pro oblast podnikové bezpečnosti (Enterprise Security).

Co to prakticky znamená? Že v Unicorn Systems dovedou navrhovat a implementovat komplexní řešení pro zabezpečení firemních informací, disponují týmem certifikovaných specialistů a mají hlubokou znalost nástrojů Symantec, které jako stavební prvky používají při stavbě bezpečnostních systémů u klientů. Ze strany společnosti Symantec je pro Unicorn udělení statutu Specialist partner zejména oceněním vzájemné dlouhodobé systematické spolupráce.

Bezpečnostní řešení Unicorn Systems pokrývají zejména, ale nejen následující oblasti:

•          zabezpečení koncových bodů (stanic, serverů, chytrých telefonů), a to i ve složitém heterogenním prostředí s tisíci zařízení,

•          řízení přístupu k síti, aplikacím a HW prostředkům,

•          ochrana elektronické komunikace - e-mailů, webu, instant messagingu atd.,

•          prevence úniku citlivých dat z prostředí firmy, ať už úmyslnému nebo neúmyslnému,

•          proaktivní řízení bezpečnosti – bezpečnostní monitoring, sběr a vyhodnocení auditních záznamů,

•          zajištění dodržování nastavených pravidel a politik, vyhodnocení souladu skutečného stavu IT bezpečnosti s normami a předpisy.

Spolupráce se společností Symantec se ale neomezuje jen na bezpečnost – kromě té se Unicorn věnuje také zajištění dostupnosti dat (zálohování, archivace) a správě koncových bodů.

 

CS24

Zdroj: Unicorn Systems

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku