Hlavní navigace

Vyšlo nové číslo CFOworldu

14. 10. 2021

Sdílet

 Autor: CFOworld
Jako hlavní téma je pro vás připraveno zamyšlení nad tím, zda už opravdu nastává čas na firemní elektromobilitu. To je hodně lákavé téma, které přímo souvisí s využíváním čistých energetických zdrojů a má přesah do ekologicky šetrnější dopravy. Problémem současnosti ale je budoucí cena energií, vedoucí k rozhodnutí, zda se investice do fleetů poháněných elektřinou vůbec vyplatí.

A jaké možnosti firmám nabízí sdílení automobilů? Jak na to, proč a co lze od carsharingu očekávat. Je vhodnější automobily vlastnit ve firemním fleetu nebo si je prostě půjčovat jen když je potřebujete?

Přiblížíme vám také téma investičních pobídek, kde se – jak se zdá – blýská na lepší časy. Díky tomu je možný přesun k oborům a technologiím s vyšší přidanou hodnotou. Zajímavé informace se týkají rovněž europeněženky, která nebude určena jen k placení, ale má úzkou souvislost s digitální identitou, dostupnou všem občanům EU.

ČASOPIS ONLINE I V TIŠTĚNÉ PODOBĚ

 

CFOworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Vychází jako čtvrtletník a jeho primárním cílem je informovat o novinkách v oblasti práce finančních ředitelů, tj. ukázat, že svět financí není jen světem nudných čísel a účetnictví, že jde především o lidi, kteří mají velký smysl pro zodpovědnost a často řeší úkoly i mimo oblast finančního řízení, monitoringu a kontroly finančních procesů, plateb, cash-flow, finančního plánu a rozpočtu a vytváření strategických projektů.

Celoroční předplatné i jednotlivá čísla si můžete objednat v naší digitální trafice.

Co se týče informačních technologií, máme pár tipů na to, jak zefektivnit činnosti ve vaší firmě a získat tak pro ni nečekaný přínos. Máme pro vás připraven příspěvek o tom, jak Power BI umožní získat efektivní nadhled a kontrolu nad vašimi daty. Stejně tak je zajímavé, že příležitosti v IT sektoru není dobré nechávat proklouznout mezi prsty, a jak je důležitá úzká spolupráce mezi CFO a CIO.

Dozvíte se i o nových možnostech pro rozvoj infrastruktury, co vaší firmě přinese ERP systém, nebo jaké jsou finanční ztráty v důsledku kybernetických útoků či jak nezaspat v koronavirové krizi – a jak vlastně ovlivnila náš přístup k práci a co vše ve firmách a organizacích urychlila.

Byl pro vás článek přínosný?