Hlavní navigace

Zahraniční platby: Western Union Business Solutions nabízí v ČR nové produkty pro malé a střední podniky

7. 11. 2013

Sdílet

 Autor: © paffy - Fotolia.com
Holdingový účet v cizí měně umožňuje klientům vlastnit cizí měnu, aniž by nutně museli mít zahraniční účet. S touto službou mohou zákazníci obdržet platbu v cizí měně a ponechat si ji pro případ nutnosti odchozích zahraničních plateb.

Společnost Western Union Business Solutions, poskytovatel služeb v oblasti zahraničních plateb, dnes oznámila uvedení nových produktů na český trh. Tyto nové produkty, cílící na SME, zahrnují holdingové účty v cizích měnách, termínové devizové obchody a budoucí platby. Western Union Business Solutions je divizí společnosti Western Union Company.

 

Vyhnout se nákladům za převody cizích měn

„Jsem ráda, že mohu v České republice uvést tyto nové produkty. Rozšířená nabídka našich služeb poskytuje klientům zvýšenou možnost kontroly nad jejich finančními toky a umožňuje jim řídit mezinárodní obchod s větší jistotou a efektivitou. Jsme tak schopni pomoci klientům při správě jejich plateb a ochránit jejich marže před kolísáním kurzů zahraničních měn ještě efektivněji,“ říká Jitka Kunstová, Country Manager, Western Union Business Solutions.

Holdingový účet v cizí měně umožňuje klientům vlastnit cizí měnu, aniž by nutně museli mít zahraniční účet. S touto službou mohou zákazníci obdržet platbu v cizí měně a ponechat si ji pro případ nutnosti odchozích zahraničních plateb. Hlavní výhodou služby je, že umožňuje zákazníkům vyhnout se nákladům za převody cizích měn na lokální měnu a poté zase zpět. „Velmi mě těší, že můžeme našim klientům nabízet holdingové účty ve více než padesáti zahraničních měnách,“ říká Jitka Kunstová. „Rozsah a flexibilita, kterou tento produkt nabízí je unikátní na českém trhu a bude velkým přínosem pro naše klienty,“ dodává. 

 

Lze zafixovat směnný kurz až na dvanáct měsíců

Budoucí platby umožňují zákazníkům fixovat směnný kurz a naplánovat provedení platby na určitý okamžik v budoucnosti. Zákazníci tak znají přesnou výši zúčtovatelných položek a mohou s jistotou plánovat svůj rozpočet.

Termínové devizové obchody jsou neocenitelné, protože umožňují zafixovat směnný kurz až na dvanáct měsíců při nákupu nebo prodeji určitého objemu cizí měny za stanoveného kurzu a stanoveného budoucího data.

Uzavření termínových devizových obchodů a budoucích plateb může být spojeno s následujícími riziky:

  • Fixování směnného kurzu termínovým devizovým obchodem může vést k měnovému riziku v případě, že podkladový obchod (např. nákup nebo dodávka zboží) je později zrušen.
  • Uzavření termínového devizového obchodu může vést ke ztrátě schopnosti využít výhodných výkyvů trhu, které se objeví v průběhu trvání smlouvy.

Díky novým produktům si mohou čeští zákazníci lépe vybrat, jaká míra jistoty a rizika je vhodná pro jejich podnikání. Produkty budou nabízeny na základě licence české pobočky zahraniční banky Western Union International Bank GmbH, dceřiné společnosti plně ve vlastnictví Western Union.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CS24

 

 

Byl pro vás článek přínosný?