Hlavní navigace

Zapomeňte na dekadentní euro, plaťte přímo čínských jüanech

17. 4. 2013

Sdílet

 Autor: © chungking - Fotolia.com
Platit za zboží čínským dodavatelům přímo v čínských jüanech (CNY), případně tuto měnu inkasovat už není žádný problém. AKCENTA CZ rozšířila portfolio svých služeb právě o možnost realizovat zahraniční platby v čínské měně a mít v této měně také otevřený interní platební účet. Díky tomu mohou importéři a exportéři ušetřit.

Společnost AKCENTA CZ, která je platební institucí a patří mezi největší nebankovní devizové obchodníky v České republice, začala nabízet svým klientům možnost realizovat platební styk v čínské měně. Firmy, které obchodují s čínskými partnery, tak mohou platit v této měně přímo. To s sebou přináší řadu výhod: od eliminace kurzového rizika, přes nižší transakční náklady až po úsporu ceny kontraktu.

Realizace plateb v čínských jüanech je přitom u společnosti AKCENTA CZ jednoduchá a probíhá jako klasická platba například v dolarech nebo eurech. Klienti také mohou mít otevřené interní platební podúčty, na které lze tuto měnu inkasovat, případně z nich realizovat platby. Vše probíhá přímo, tedy například bez dalších devizových “mezikonverzí“.

 

Cesta k dalším kontraktům

„Čína je ekonomickým fenoménem dnešní doby a její role, nejenom coby vývozce, ale postupně také stále významnějšího dovozce, bude i nadále posilovat. Proto jsme našim klientům vyšli vstříc a nově jim nabízíme možnost realizovat přímé platby v čínské měně. Díky tomu mohou jak importéři, tak exportéři těžit z velmi nízkých poplatků za realizaci platby a také výhodného směnného kurzu. Otevírá se jim také cesta k dalším kontraktům a mohou na čínském trhu získat lepší vyjednávací pozici. V současné době může být každá úspora nemalou konkurenční výhodou,“ shrnul důvody uvedení nové služby Milan Cerman, předseda představenstva a ředitel pro oblast obchod AKCENTA CZ.

soutez_casestudy

 

 

Byl pro vás článek přínosný?