Hlavní navigace

Institut ekonomických studií při FSV Univerzity Karlovy získal akreditaci ACCA

26. 3. 2012

Sdílet

Asociace profesních účetních ACCA udělila Insitutu ekonomických studií při Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy (IES) akreditaci na vybrané studijní programy. Absolventi bakalářského programu Ekonomické teorie a magisterského programu Finance, finanční trhy a bankovnictví tak budou moci získat jednu až tři zkoušky prvního stupně ACCA kvalifikace.

Akreditace je platná pro absolventy od 1. ledna 2012 a jedná se o celkově třetí ACCA akreditovanou univerzitu v České republice. Již v minulosti proběhly akreditace Vysoké školy ekonomické a University of New York Prague.

Cílem akreditací je ulehčit studentům vybraných institucí přístup k mezinárodně uznávané kvalifikaci profesních účetních ACCA. Asociace přitom pečlivě zkoumá sylabus předmětů a studijních programů. Jeho sladění se sylabem ACCA je často nelehký a časově náročný projekt.

ACCA je účetní kvalifikace, jejíž sylabus byl uznán Organizací spojených národů jako základ pro globální kvalifikaci účetních. Profesní kvalifikace ACCA je založena na Mezinárodních standardech účetního výkaznictví a na Mezinárodních auditorských standardech.

“ACCA je o talentech. Cestou akreditací vybraných kvalitních vysokých škol proto chceme dosáhnout dvou věcí. Otevřít ACCA pro nadané studenty a poskytnout vysokým školám dodatečný argument pro atraktivitu jejich studijních programů,“ uvedla Kateřina Benešová, ředitelka ACCA pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Od první akreditace v České republice uplynuly 3 roky a během této doby získalo část ACCA studia pomocí akreditovaných studií již přibližně 300 studentů.

 

soutez_casestudy

 Zdroj: ACCA

 

Byl pro vás článek přínosný?