Hlavní navigace

Ohlasy Ekonomického fóra v polské Krynici

27. 10. 2011

Sdílet

Více než patnáct otevřených debat se věnovalo energetice a energetické bezpečnosti.

Ekonomické fórum v Krynici je již po řadu let nejdůležitějším místem setkání ve střední a východní Evropě. Debaty na fóru zahrnují téměř všechna důležitá témata z oblasti hospodářství, politiky, médií a širokého pojetí kultury. Na zářijovém již 21. Fóru v polské Krynici byla třetím rokem nejvýznamnějším partnerem v oblasti energetického managementu a úspor energií společnost Schneider Electric. 

Ekonomického fóra v polské Krynici se letos zúčastnilo 2500 návštěvníků, mezi nimiž byli i takové osobnosti jako prezident Gruzie Michail Saakashvili, Vladimir Filat – premiér Moldávie i polský premiér Donald Tusk. Všichni řečníci zdůraznili význam současné energetické výzvy, které v tomto století svět musí čelit.

Proběhlo 130 oficiálních diskusí a více než patnáct otevřených debat se věnovalo právě energetice. Energetická bezpečnost byla i středem pozornosti slavnostního zahájení. 

Velký zájem zaznamenal diskusní panel o využití sítí SMART GRIDS, sponzorovaný firmou Schneider Electric a vedený přímo jejím marketingovým ředitelem Aaronem Davisem, dále diskusní panel s Marcem Corolerem, senior viceprezidentem pro Střední Evropu. Mimořádně úspěšný byl stan společnosti Schneider Electric, kde firma prezentovala svá řešení v oblasti chytrých sítí, ovládání energie, building management systém pro řízení tzv. zelených nebo úsporných budov a další. Velký úspěch měl i elektromobilní Mini firmy BMW s nabíjecí stanicí od této firmy.

 

CS24

Zdroj: Schneider Electric

 

Byl pro vás článek přínosný?