Hlavní navigace

Při obchodování se zahraničím je dobré mít spolehlivé partnery

19. 11. 2010

Sdílet

Mezinárodní obchod je spojen s celou řadou rizik. GE Money Bank nabízí svým klientům řadu moderních finančních produktů, které umožňují realizovat obchodní transakce efektivně a současně je možné prostřednictvím jejich využití výrazně minimalizovat rizika spojená se zahraničním obchodem.

Problematikou spojenou se zahraničním obchodem se v GE Money Bank dlouhodobě zabývá tým odborníků, na něž se lze kdykoli obrátit a sjednat si nezávaznou schůzku. Obrátit se můžete také na některého z našich firemních bankéřů.

 

Spořicí účty v cizí měně 

V rámci prohlubování konceptu rozvoje služeb pro oblast exportu a importu rozšiřuje GE Money Bank své portfolio produktů určené pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby z oblasti zahraničního obchodu. Jednou z novinek, které banka nabízí podnikatelům, jsou nyní spořicí účty vedené v cizí měně s nejvýhodnějším zhodnocením na trhu. Úroková sazba je neměnná bez ohledu na výši zůstatku a úroky se na účet připisují každý měsíc. Založení, vedení i zrušení spořicího účtu v cizí měně je u GE Money Bank zdarma a po klientovi není vyžadován žádný minimální vklad.

Tento nový typ cizoměnového spořicího účtu se zakládá na dobu neurčitou a GE Money Bank jej jako jediná banka na trhu také nabízí bez jakýchkoli výpovědních lhůt. Na spořicí účet vedený v eurech nebo amerických dolarech se úroky připisují jedenkrát do měsíce a automaticky se pak stávají součástí vkladu. Na účet je rovněž možné přímo ukládat hotovost v dané měně a k uloženým penězům pak mají klienti kdykoli okamžitý přístup prostřednictvím Internet Banky nebo služby BankKlient. Součástí jsou také automatické převody z běžného účtu na spořicí účet ve stejné měně a opačně.

V rámci identifikačního čísla firmy (IČ) mohou klienti zároveň využívat jeden spořicí účet ke každé měně, tedy maximálně tři účty (CZK, EUR, USD) k jednomu IČ. Více informací o spořicím účtu naleznou zájemci na webových stránkách www.gemoney.cz v sekci Zahraniční obchod.

 

Genius Business Export/Import 

GE Money Bank nabízí také běžné účty šité na míru podnikatelským subjektům obchodujícím se zahraničím. Konto Genius Business Export/Import nabízí za jeden měsíční poplatek velké množství produktů a služeb zdarma. Podle počtu provedených transakcí je důležité si vybrat správný běžný účet.

Pro podnikatele nebo právnické osoby, které provádějí maximálně 50 tuzemských bezhotovostních transakcí měsíčně, je vhodnější Genius Business Export/Import 30. Pro aktivnější právnické osoby nebo fyzické osoby podnikatele je vhodnější Genius Business Export/Import 100.

V prvním případě za měsíční poplatek získají klienti využívání jednoho běžného účtu v CZK a dalšího v cizí měně, jeden spořicí účet v CZK a druhý v cizí měně. Dále jsou v rámci účtu Genius Business Export/Import 30 připravené dvě debetní platební karty a jedna internetová karta, výběry z bankomatů GE Money Bank v ČR a služby přímého bankovnictví. Genius Business Export/Import 100 nabízí navíc v cizí měně ještě jeden běžný a jeden spořicí účet oproti předchozímu a mnoho dalších služeb, např. VIP komerční servis, kdy klient zdarma komunikuje s telefonními bankéři GE Money Bank ohledně všech produktů a služeb, které má založeny.

Co ale ocení klienti nejvíce, je zvýhodnění zahraničních plateb a služba Pre-avízo v rámci kont Genius Business Export/Import. Součástí výše uvedených kont jsou zvýhodněné ceny za odchozí a příchozí transakce do/ze zahraničí a prostřednictvím služby Pre-avízo klienti také získávají informace o příchozích zahraničních platbách, které budou na účet připsány.

ICTrocenka

 

Autor působí v GE Money Bank

Byl pro vás článek přínosný?