Hlavní navigace

Přímé platby z účtu na účet

21. 8. 2023

Sdílet

Přímé platby A2A Autor: kevin.
Platby kartou mohou být nepraktické, nehledě na to, že zahrnují až patnáct různých poplatků. Při využití služby account-to-account (A2A) se každá platba uskuteční ve spolupráci přímo s bankou. Tím se výrazně zrychlí za současného snížení transakčních poplatků.

Platební infrastruktura A2A (Account-to-Account) vychází z evropské směrnice PSD2, která vyžaduje, aby všechny banky a finanční instituce v Evropském hospodářském prostoru otevřely svá rozhraní API licencovaným poskytovatelům z řad třetích stran. A2A umožňuje činit bezhotovostní platby přímo z účtu kupujícího na účet obchodníka, a obejít tak karetní sítě. Výsledkem je výrazné snížení poplatků za přijímání plateb a rychlejší vypořádání finančních prostředků. „Inovativní platby A2A mění pravidla hry finančních služeb, pokud jde o rychlost, bezpečnost, transparentnost a výši poplatků. Moderní platební metoda A2A je jedinečnou alternativou k nákladným platebním kartám,“ přibližuje Radoslav Tomašiak, vedoucí oddělení POS řešení kevin.

Toto sofistikované platební řešení eliminuje podvody spojené s kartami a nabízí mnohem vyšší úroveň digitálního zabezpečení. Kromě elektronického obchodování lze A2A použít také jako platební metodu v kamenných obchodech prostřednictvím platebních terminálů.

Pokud chtějí spotřebitelé využívat platby A2A pro účely pokladen, stačí, aby propojili svůj bankovní účet v rámci mobilní aplikace obchodníka nebo banky. Jakmile tak učiní, mohou spotřebitelé dokončit své platby prostřednictvím technologie NFC přiložením svého mobilního zařízení k POS terminálu, jak to obvykle dělají při bezkontaktních platbách.

Řešení

CFOworld 2/2023

Článek vyšel v tištěném vydání časopisu CFOworld 1/2023. Pokud si časopis chcete přečíst celý, můžete si ho koupit i v digitální formě.

Nabízíme popis řešení pro vyšší management – využití dat z CRM pro vytvoření byznysového plánu. Všímáme si zajímavého benefitu – práce ze zahraničí.

Na závěr upozorňujeme na článek, připomínající důležité výročí. V červnu tomu bylo třicet let, kdy se v naší republice „rozjel“ internet. Kdo stál u zrodu této tehdy mimořádné technologické novinky, bez které si náš dnešní život neumíme dnes ani představit?

Platbami typu A2A se dlouhodobě zabývá společnost kevin. Nabízí podnikům možnost přijímat platby přímo od bank, zbavit se karetních sítí a zrychlit, zjednodušit a zpříjemnit platební proces a zároveň snížit zbytečné náklady.

Aby mohly podniky přijímat příchozí A2A platby, nemusejí si k tomuto účelu pořizovat nové platební terminály či jiná zařízení ani je nijak nastavovat. Díky spolupráci s poskytovateli platebních služeb Comgate a Barion mohou technologii kevin. využívat tisíce českých e-shopů. Kromě online světa zahájila společnost kevin. také integraci své infrastruktury do POS terminálů, aby umožnila platby A2A v kamenných obchodech. Díky spolupráci se společností Monet+ a její nezávislou softwarovou platformou Switchio, která spravuje tisíce platebních terminálů po celé Evropě, budou platby z účtu na účet dostupné i na terminálech v místě prodeje (POS). Společnost kevin. se tak stala vůbec první, která nabízí platby A2A v kamenných obchodech – kevin. se rozhodl spustit platby A2A v obchodech v České republice dříve než na jiných trzích. „Česká republika představuje pro kevin. jeden z klíčových trhů. Česká veřejnost je totiž otevřená moderním platebním metodám a inovacím. Vysoká míra přijetí moderních technologií navíc dobře umožňuje uvedení naší inovativní platební metody na platební terminály. kevin. se stal první společností v Evropě poskytující platební infrastrukturu A2A, kterou lze integrovat do stávajících platebních terminálů v pokladnách kamenných obchodů,“ říká Radoslav Tomašiak, vedoucí oddělení POS řešení kevin.

Začátek je intuitivní. Do své mobilní aplikace integrujete sadu SDK kevin. mobile POS NFC, a hned pohodlně přijímáte platby z účtu na účet přes platební terminál na prodejně. Integrace je snadná a k dispozici je dokumentace pro vývojáře, která firmy celým procesem provede.

Pokrytí

V současné době je řešení kevin. dostupné ve 27 zemích Evropského hospodářského prostoru (EHP), kde společnost pokrývá více než 95 % bankovních klientů, což podnikům umožňuje přístup k více než 350 milionům zákazníků.

CS24

Fintech kevin. funguje mj. v Německu, Itálii, Francii i Španělsku, brzy se spustí i ve Velké Británii. V Česku, které je pro platformu kevin. klíčovou zemí, společnost nabízí okamžitý přístup do bankovního API rozhraní deseti největších tuzemských bank.

AKTUÁLNĚ: Podle neověřených zpráv připravuje platby A2A k zařazení do svého portfolia finanční dům AirBank, který na něm usilovně pracuje.

Byl pro vás článek přínosný?