Hlavní navigace

Pro úspěšnou integraci DMS systému je zásadní uživatelská přívětivost

7. 1. 2022

Sdílet

 Autor: Onlio
Systém eDoCat je moderní český Document Management System (DMS) sloužící pro centrální správu dokumentů, řízení a automatizaci jejich oběhu po firmě. Jde o koloběh firemních dokumentů od A do Z, a to včetně automatizace podpisového procesu.

Výběr vhodného softwaru ale není jednoduchý. Do tohoto odvětví navíc přinesla značné zrychlení také pandemie koronaviru. Spousta firem rychle dospěla k pochopení, že digitalizace procesů je zcela nutná. Některé firmy však rychle a bez hlubší analýzy volí nějaké z předdefinovaných nadnárodních cloudových řešení. To má řadu úskalí. Pokud v rámci DMS systému pracujete například s desítkami tisíc dokumentů a práce není svižná, máte zásadní problém: nespokojené zaměstnance odmítající využívat nevhodný systém, který z jejich pohledu přináší místo usnadnění jen komplikace.

Právě proto se v rámci eDoCat snažíme neustále inovovat a přinášet uživatelsky příjemná řešení, která pomáhají firmám realizovat vyšší zisky jak díky zlepšení interních procesů a automatizaci, tak díky spokojeným zaměstnancům.

Abychom náš směr potvrdili, již tradičně jsme se s jedním z našich klientů účastnili soutěže Případová studie roku vyhlašované odborným časopisem CIO Business World. Ve spolupráci s další českou firmou, Signi, jsme na základě případové studie na integraci systému eDoCat do společnosti Livesport získali prestižní Cenu za uživatelský efekt! „Těší mě, že se nám společně s týmem Signi podařilo vytvořit ucelený a uživatelsky přívětivý systém, který oceňuje nejen náš klient Livesport, ale také odborná porota CIO Business Worldu. Je to pro mě znak toho, že je práce našeho týmu na špičkové úrovni,“ říká Pavel Nykl, obchodní ředitel Onlio.

Standardně se přihlášené projekty hodnotí z několika pohledů. Posuzovány jsou inovativnost, technologický přínos, poradenství a byznys přínosy, finanční přínos a uživatelský efekt. Díky vysokému hodnocení ve všech kategoriích jsme se nakonec stali vítězem jako projekt s největším uživatelským efektem.

„Z Ceny za uživatelský efekt máme obrovskou radost. Od začátku jsme se zaměřili na koncové uživatele a je to pro nás velmi důležité. Mapujeme oblasti, které jsou u jiných DMS systémů pro uživatele komplikované nebo uživatelsky nepříjemné. Určitě bych uvedl univerzálnost, rychlost a škálovatelnost systému nebo propojení na známé podpisové aplikace. Na nás zákazníci spoléhají v tom, že se jim bude pracovat lépe, jejich týmy budou pracovat spolehlivěji a jejich práce bude efektivnější. Proto musíme být v této oblasti sami o krok napřed,“ říká Ondřej Voses, product owner systému eDoCat DMS.

Ve společnosti Livesport se nám podařilo snížit pracnost v rámci práce se smluvními dokumenty o 75 %. Pokud vás zajímá detailní pohled do problematiky DMS systémů, případně chcete vědět, v čem je unikátní naše spolupráce s další českou společností, Signi, celou případovou studii naleznete na našem webu eDoCat.cz.

„Rád bych také poděkoval Petře Maierové, Kateřině Lacinové a Janu Cupovi z Livesportu, že s námi na vytvoření případové studie spolupracovali, a pomohli nám tak dosáhnout tohoto úspěchu. A v neposlední řadě musím poděkovat našemu týmu eDoCat za perfektně odvedenou práci. Těší mě, že v Česku dokážeme vytvořit DMS systém na špičkové světové úrovni,“ dodává Jiří Voves, předseda představenstva Onlio.

Byl pro vás článek přínosný?