Hlavní navigace

Světové sbratření profesních účetních dokonáno

25. 11. 2010

Sdílet

Globální Asociace profesních účetních ACCA a čínský Institut certifikovaných veřejných účetních (CICPA) budou úzce spolupracovat při budování profese finančních profesionálů.

Dohodu o spolupráci uzavřely na Světovém kongresu účetních v Kuala Lumpuru dvě z největších světových organizací sdružujících profesní účetní: CICPA a ACCA společně reprezentují více než 300 tisíc finančních profesionálů po celém světě. Cílem dohody je zejména spolupráce při zvyšování kvalifikace finančních ředitelů a mladých účetních. Dále se asociace dohodly na společné regulaci činnosti svých členů a vzájemném sdílení profesních zdrojů. Dohodu podepsala za ACCA její ředitelka, Helen Brand a za organizaci CICPA její generální sekretář Chen Yugui. Podpisu se účastnili další vedoucí představitelé ACCA, CICPA a různých nevládních a veřejných institucí z několika zemí.

ACCA a CICPA budou společně vyvíjet vzdělávací programy pro účetní a vyměňovat si informace o iniciativách jejich kontinuálního profesního rozvoje. Hodlají také spolupracovat při programech vzdělávání lektorů, společných průzkumech mezi finančními profesionály a sdílet informace o účetních zkouškách.

Helen Brand při této příležitosti uvedla: „Jsme velmi rádi, že jsme mohli podepsat dohodu s CICPA. Je to organizace, se kterou dlouhodobě spolupracujeme a hluboce ji respektujeme. CICPA a ACCA mají hodně společného a těšíme se na společné iniciativy, které posílí účetní profesi a rozšíří pole možností pro členy obou organizací.“

Chen Yugui k dohodě prohlásil: “CICPA považuje mezinárodní spolupráci za velmi důležitou a včetně ACCA spolupracuje s více než pěti desítkami profesních organizací účetních z více než třiceti zemí. Historie naší kooperace s ACCA sahá až do listopadu roku 1994, odkdy spolupracujeme na kultivaci účetních talentů a revizi kvality praxe vykonávané účetními. Naše nynější dohoda ještě prohlubuje tuto spolupráci.”

 

CS24

 

Zdroj: ACCA

Byl pro vás článek přínosný?